Σούπα με κραμπί

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Σούπα με κραμπίΣτην Κύπρο το λάχανο είναι γνωστό ως κραμπί. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και ανόργανα στοιχεία άκρως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Για να ζεσταθούμε τις κρύες μέρες του χειμώνα φτιάχνουμε μια νοστιμότατη σούπα με λουκάνικα Φρανκφούρτης.

Υλικά

2 φλ. κραμπί ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

5 φλ. νερό

1/2 κ. γλ. άνηθο

1/2 φλ. βούτυρο

2 Λουκανικάκια Φρανκφούρτης κομμένο σε ροδέλες

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε λίγο νερό να βράσει και ζεματάτε το λάχανο
  • Βγάζετε το λάχανο
  • Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και σοτάρετε το κρεμμύδι
  • Ρίχνετε λίγο νερό, και αφού βράσει προσθέτετε τον άνηθο, το λάχανο, τα λουκάνικα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου.
  • Σερβίρετε ζεστή

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…