Σουφλέ πατάτας στη στιγμή!

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα

Πεινάσατε και δεν ξέρετε τι να φάτε; Το ψυγείο σας είναι άδειο και σκέφτεστε να παραγγείλετε απέξω; Κοιτάξατε λίγο τα αποθέματα της τροφοθήκης; Μπορεί μερικά από αυτά να μην είναι τόσο «άχρηστα» όσο νομίζετε.

Να μερικά υλικά που θα σας χρειαστούν:

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 250 γραμ. τυρί τριμμένο
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • Μισό ποτήρι γάλα
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι-πιπέρι

Αναρωτιέστε τώρα τι θα τα κάνετε όλα αυτά;

Λοιπόν, εκτέλεση:

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
Στρώνετε τις μισές στο ταψί και βάζετε από πάνω το τριμμένο τυρί.
Μετά ρίχνετε τις υπόλοιπες πατάτες και το υπόλοιπο τυρί.
Ύστερα χτυπάτε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το λάδι και τα ρίχνετε από πάνω. Ψήνετε για μία ώρα περίπου.
Έχετε ένα ωραιότατο σουφλέ πατάτας.
Μόνο κρέμα γάλακτος ενδέχεται να μην έχετε στο ντουλαπάκι σας.

Καλή απόλαυση.

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.