Σου με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Τώρα το καλοκαίρι αναζητάμε γλυκά πιο ανάλαφρα και δροσερά. Και γιατί δεν θέλουμε να μας βαραίνουν, αλλά και γιατί προσέχουμε τη σιλουέτα μας. Η λύση βρίσκεται στο να τσιμπάμε μικρές μπουκίτσες γλυκού που θα «σβήνουν τη δίψα μας» για γλυκό και θα μας επιτρέπουν να αντισταθούμε στον υπόλοιπο πειρασμό. Εφόσον βέβαια τα τρώμε ένα ένα και όχι όλη την πιατέλα. Ο λόγος για τα αγαπημένα μας σου. Αυτή τη φορά σε καλοκαιρινή συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

½ φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο

150 γρ. αλεύρι

4 αυγά

¾ του κιλού παγωτό βανίλια

Σιρόπι σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζετε σε μια μικρή χύτρα ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό να βράσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  • Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει η ζύμη μια μάζα.
  • Ρίχνετε τη ζύμη στο μίξερ, προσθέτετε τα αυγά και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα 3 με 4 λεπτά να γίνει ομοιόμορφη.
  • Μ’ ένα κουταλάκι σχηματίζετε μικρές μπάλες ζύμης και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου.
  • Αφήνετε τα σουδάκια να κρυώσουν, τα χαράζετε στη μέση με μαχαίρι και τα γεμίζετε με το παγωτό.
  • Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.