Σκύλος σώζει έγκυο γυναίκα και τη ζωή του μωρού της κάνοντας το αδιανόητο

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Μία μέλλουσα μαμά, θα είχε πεθάνει αν δεν είχε παρέμβει ο πιστός σκύλος της, όπως ανακοίνωσε. Η Alhanna Butler, η οποία είναι βοηθός υγειονομικής περίθαλψης, παροτρύνθηκε από τους φίλους της να εγκαταλείψει τον σκύλο της όταν έμεινε έγκυος. Ο Keola όμως, ένα αμερικάνικο Ακίτα, είχε εξαιρετικά αυξημένες αισθήσεις και μπορούσε στην πραγματικότητα να «μυρίσει» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την εγκυμοσύνη του αφεντικίνας του. Ο ηρωικός σκύλος κατέληξε να της σώσει τη ζωή!

Η εγκυμοσύνη της Alhanna

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της εγκυμοσύνης της, η Alhanna παρατήρησε έναν πόνο χαμηλά στην πλάτη της. Ένιωθε εξαιρετικά οδυνηρούς πόνους στη μέση της, όμως οι γιατροί κατέρριψαν την αγωνία της ισχυριζόμενοι πως πρόκειται για ένα απλό σύμπτωμα και παρενέργειες της εγκυμοσύνης της.

Οι γιατροί ισχυρίζονταν πως η Alhanna  είναι τόσο μικροσκοπική, που η σπονδυλική της στήλη δε μπορούσε να αντέχει το επιπλέον προστιθέμενο βάρος. Αυτό αποτελεί ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των αδύναμων γυναικών και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Η διάγνωση όμως έπεσε έξω!

Όμως ο Keola ήξερε ότι κάτι πηγαίνει στραβά

Ο σκύλος ήξερε ότι κάτι πηγαίνει τρομαχτικά λάθος με την ιδιοκτήτριά του. Ο Keola γάβγιζε συνεχώς και την ακολουθούσε παντού στο σπίτι. Της γάβγιζε τραβώντας τα ρούχα της  σε μια προσπάθεια να στρέψει την προσοχή της σε ένα σοβαρό πρόβλημα. Την ακολουθούσε σε κάθε της βήμα κοιτάζοντάς την προσεχτικά στα μάτια. Προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της και να την προειδοποιήσει για την επικείμενη καταστροφή, απλώς δε μπορούσε να μιλήσει όπως οι άνθρωποι! Ήταν τόσο επίμονος που προκάλεσε ανησυχία στην οικογένεια. Η Alhanna αστειευόταν για την ταινία “Hatchiko” όπου ο σκύλος έχει επίσης παρόμοια ασταθή συμπεριφορά, όμως οι φίλοι της την παρότρυναν να το πάρει πιο σοβαρά. Η μητέρα της την ώθησε και την συμβούλεψε να πιστέψει πως ο Keola προσπαθούσε να της πει ότι κάτι πήγαινε στραβά.

Τελικά η Alhanna πήρε το κλάμα του Keola σοβαρά και πήγε στο νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις. Οι γιατροί σύντομα της παρείχαν εσπευσμένα εντατική φροντίδα. Ανακάλυψαν ότι ο πόνος που αισθανόταν χαμηλά στην πλάτη της ήταν σύμπτωμα μιας διπλής νεφρικής λοίμωξης που θα μπορούσε να την είχε σκοτώσει!

Το έντομο που αντιστέκεται στα αντιβιοτικά

Κι αυτό δεν ήταν το χειρότερο. Η Alhanna είχε ένα μικρόβιο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά το οποίο προσβάλει μόνο ένα άτομο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Την οδηγούσε σταδιακά στο θάνατο και οι γιατροί είπαν ότι εάν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση, θα μπορούσε τελικά να την σκοτώσει. Αυτή η εξαιρετικά σπάνια και επικίνδυνη μόλυνση δεν επιδεχόταν θεραπείας για τόσο πολύ καιρό, ώστε οι γιατροί την κατέτασσαν ως μία από τις χειρότερες περιπτώσεις που είχαν ποτέ αντιμετωπίσει. Η Alhanna που βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου, θα είχε πεθάνει αν δεν υπήρχε ο σκύλος της.

Μετά την έγκαιρη επέμβαση του σκύλου της, οι γιατροί κατόρθωσαν να εξαλείψουν το πρόβλημα και να αποκαταστήσουν πλήρως την υγεία της. Από τότε έχει γεννήσει ένα αγόρι, τον Linkoln, ο οποίος θα μπορούσε να είχε πεθάνει μαζί της.

Φόρος τιμής στον Keola

Όταν ο Linkoln έγινε δεκατριών εβδομάδων, η οικογένεια απέδωσε φόρο τιμής στον ηρωικό σκύλο δημιουργώντας ένα βίντεο με τον τίτλο «Ευχαριστούμε». Το βίντεο έγινε ευρέως γνωστό και από τότε έχει συγκεντρώσει πάνω από 4,5 εκατομμύρια προβολές στα κοινωνικά δίκτυα και στο Youtube.

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…