Σκύλος κάνει surfing… για να “θεραπεύσει” άτομα με αναπηρία!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Ένας σκύλος, ράτσας Golden Retriever, «δαμάζει» τα κύματα και βοηθά παιδιά και ενήλικες με κινητικά προβλήματα… να κάνουν surf, με σκοπό να βελτιώσουν την κατάστασή τους. Μπορεί ο σκύλος-οδηγός τυφλών, Ricochet, να είχε εκπαιδευτεί από κουτάβι, αλλά πρόσφατα αποκάλυψε το κρυφό ταλέντο του στην ιδιοκτήτριά του, Judy Fridono. Πιο συγκεκριμένα, ανεβαίνει στη σανίδα του surf μαζί με τα άτομα με αναπηρία – συχνά βετεράνους πολέμου- και τους βοηθά να μάθουν… πώς θα χειριστούν το σώμα τους μέσα στη θάλασσα της Καλιφόρνιας!

«Οι περισσότεροι που δοκιμάζουν τo surfing με την Ricochet δεν μπορούν να περιγράψουν με λέξεις τα συναισθήματά τους. Έχει τον τρόπο να επικοινωνεί με ένα δικό της τρόπο, σιωπηλό, και να τους κάνει να αισθάνονται θεραπευμένοι, όταν κατέβουν από τη σανίδα», εξηγεί η Judy Fridono. Το πρόγραμμα, πάντως, στη θάλασσα είναι αφιερωμένο στα άτομα με προβλήματα στη μέση ή τα πόδια και μικρά παιδιά που αναζητούν εξοικείωση με τη θάλασσα.

Μέχρι σήμερα, το απίστευτο δίδυμο, όχι μόνο έχει «κλέψει» την προσοχή στα social media, αλλά παράλληλα έχει συγκεντρώσει 100.000 δολάρια που θα προσφερθούν σε φιλανθρωπικά προγράμματα. Άλλωστε, η Ricochet έχει κερδίσει την αγάπη περίπου 200.000 ατόμων, που έχουν πατήσει “like” στη σελίδα της στο Facebook, και λατρεύει το νερό. «Το πιο αξιοσημείωτο πράγμα, όσον αφορά τη Ricochet, είναι πως μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τους ανθρώπους και να αναπτύξει ένα βαθύ δεσμό μαζί τους από την πρώτη στιγμή. Είτε πρόκειται για παιδιά με ειδικές ανάγκες, είτε για τραυματίες πολέμου… όλοι αποκτούν μια εμπειρία γεμάτη χαρά!», προσθέτει ο Fridono.

Πέρυσι, το «καλοσυνάτο» σκυλί χάρισε ένα τεράστιο χαμόγελο στον έφηβο Caleb Acosta της Φλόριντα, ένα αγόρι που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Το τελευταίο ζήτησε από το “Make-a-Wish Foundation” να κάνει μια βόλτα στα κύματα μαζί με ένα σκύλο… και η ευχή του πραγματοποιήθηκε! «Ποτέ δεν πίστευα ότι ένα σκυλί θα μπορούσε να ενώσει όλη την οικογένεια μας. Χάρισε μια μοναδική ημέρα στο γιο μου και μας βοήθησε να γευτούμε την ελπίδα και την αγάπη παρά τις δύσκολες περιστάσεις», δήλωσε η μητέρα του, Cathy Franco. Δυστυχώς, όμως, ο μικρός Acosta υπέκυψε στο θάνατο μετά από έξι εβδομάδες.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.