Σκορπίστε γέλιο στους γύρω σας!

Συντάκτης: Ρία Βασιλείου

Σκορπίστε γέλιο στους γύρω σας!Τι πιο ωραίο από το να κάνουμε τις ημέρες μας πιο όμορφες και να τις μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους γύρω μας; Για να γίνουν καλύτερες οι ημέρες της ζωής μας εξαρτάται πρωτίστως από εμάς αλλά επίσης και κατά πόσο φροντίζουμε να μεταδώσουμε τη χαρά και το γέλιο στους άλλους.

Η ζωή είναι δύσκολη μα είναι και παιχνίδι. Αν, λοιπόν, επιθυμούμε να υιοθετήσουμε μία θετική στάση ζωής και να τη μεταδώσουμε στους γύρω μας, θα το επιτύχουμε με τους ακόλουθους κοινούς τρόπους.

  • Το χιούμορ είναι η πηγή της ευτυχίας. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές ή σε περιπτώσεις άγχους, κάντε αστεία. Δεν χρειάζεται να διστάζουμε να κάνουμε πλάκα θέλοντας να σπάσουμε τον πάγο όταν δεν γνωρίζουμε κάποιον. Είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταδώσουμε το γέλιο ή έστω ένα χαμόγελο.
  • Οι φιλοφρονήσεις και ο καλός ο λόγος είναι σύμμαχός μας. Να μοιραζόμαστε τις όμορφες σκέψεις μας και να δίνουμε τις φιλοφρονήσεις στους άλλους απλόχερα και εγκάρδια. Εκεί φυτρώνει ο σπόρος και μεγαλώνει το δέντρο και ψηλώνει η καρδιά μας.
  • Το μοίρασμα με τους συνανθρώπους μας (φαγητό, ρούχα, καταμερισμός εργασίας). Μην ξεχνάμε να φροντίζουμε τους ανθρώπους με ένα καλό φαγητό ή με βοήθεια στο σπίτι συμβάλλοντας στα καθημερινά πράγματα που μας κάνουν καλύτερους.
  • Να φροντίζουμε να συζητάμε και να το επιδιώκουμε με τους φίλους μας, τους γονείς μας, τους γείτονες, τους γνωστούς και άγνωστους γιατί οι ατέλειωτες συζητήσεις μάς παρέχουν χρόνια και πλούσια χρόνια με συναισθήματα.
  • Να ακούμε προσεκτικά τους ανθρώπους, τη φύση, τις εμπειρίες μας γιατί, όταν ακούμε, αντλούμε διδάγματα και μαθαίνουμε να τα μοιραζόμαστε γενναιόδωρα χωρίς τυμπανοκρουσίες.
  • Σκορπίστε γέλιο στους γύρω σας!Να ενθαρρύνουμε και να ωθούμε όσους το έχουν ανάγκη και όταν θα βρεθούμε και εμείς στα κάτω μας, τότε εκείνοι θα μας ανεβάσουν για να μας σπρώξουν μπροστά.
  • Να είμαστε ευγενικοί και ευχάριστοι. Ακόμα και όταν οι άλλοι είναι στις κακές τους, η ευγένεια μπορεί να ανατρέψει τον αρνητισμό ή έστω να τον κατευνάσει.
  • Ας χαμογελάσουμε είναι ο πιο κοινός τρόπος να αντιμετωπίσουμε τα πάντα! Κάθε χαμόγελο σκοτώνει μια λύπη και γεννάει μια ευτυχία. Αν μεταδίδουμε χαμόγελα στους άλλους, τότε σίγουρα οι πιθανότητες να φέρουμε τη χαρά και να διώξουμε τη λύπη είναι διπλάσιες.

Συντάκτης: Ρία Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.