Σκόπελος: Ενέργεια που σε χαλαρώνει και σε μαγνητίζει

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Η ενέργεια είναι μια παράμετρος που σπάνια αναφέρεται κατά την αξιολόγηση τουριστικών προορισμών. Και όμως είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα για συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, όπως καλλιτέχνες και εν γένει δημιουργούς. Τη νιώθεις στον αέρα, τη «ρουφάς», αισθάνεσαι να επηρεάζεται η διάθεσή σου, προς το καλύτερο ή το χειρότερο, με ένα μαγικό τρόπο.

Σκόπελος: Ενέργεια που σε χαλαρώνει και σε μαγνητίζει

Αυτό ακριβώς ένιωσα όταν πρωτοαντίκρυσα τη Σκόπελο για πρώτη φορά. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Αν πιστεύετε στην ενέργεια, η Σκόπελος είναι ένα νησί του οποίου θα νιώσετε τη θετική ενέργεια να σας πλημμυρίζει από τη στιγμή που θα σιμώνει το καράβι στο λιμάνι. Οι ντόπιοι είναι ζεστοί και φιλόξενοι. Θα βιώσετε αίσθηση ελευθερίας, απλότητας και χαλάρωσης όπου και να βρεθείτε στη Σκόπελο. Καθόλου το δήθεν ή trendy που συναντάμε σε άλλα νησιά. Ήταν και παραμένει για πάντα, ένα από τα αγαπημένα μου νησιά.

Γειτονάκι με τη διάσημη Σκιάθο αλλά σε πιο ήσυχη εκδοχή και με την Αλόννησο, συμπληρώνοντας το σύμπλεγμα των Σποράδων. Στη Σκόπελο θα συναντήσετε παραλίες εφάμιλλες της Σκιάθου, ασύλληπτης ομορφιάς, και ταυτόχρονα γαλήνη, χαλαρή διασκέδαση, άπειρες επιλογές για διαμονή και προσιτές τιμές. Ιδανικό νησί για ζευγάρια, οικογένειες, παρέες φίλων και όσου θέλουν να απολαύσουν την απομόνωση και να εμπνευστούν.

Σκόπελος: Ενέργεια που σε χαλαρώνει και σε μαγνητίζει

Η Σκόπελος είναι το πιο πράσινο νησί στην Ελλάδα, όπου το πράσινο των πεύκων και των πυκνών δασών σμίγει με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, δημιουργώντας μια εικόνα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Το πρώτο πράγμα που θα συναντήσετε είναι η πρωτεύουσα της Σκοπέλου με την αμφιθεατρική της αρχιτεκτονική. Σπιτάκια χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο σ’ όλο το ύψος του λόφου αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του νησιού. Στην περιπλάνησή σας στο κέντρο της Σκοπέλου θα συναντήσετε πολλές βρυσούλες με τον ιδιαίτερο τρόπο κατασκευής τους, που όμως δεν θα καταφέρουν να σας ξεδιψάσουν.

Ανάμεσα στα σπίτια θα βρείτε αναρίθμητα μικρά εκκλησάκια που με ιδιαίτερο σεβασμό φροντίζουν οι Σκοπελίτες, συνεχίζοντας αυστηρά τη θρησκευτική τους παράδοση. Η Βασιλική των Αγίων Αποστόλων, η Κοίμησις της Θεοτόκου, ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο Άγιος Γεώργιος και η βασιλική του Αγίου Δημητρίου είναι μερικές από τις πολλές εκκλησίες που αξίζει να επισκεφθείτε.

Σκόπελος: Ενέργεια που σε χαλαρώνει και σε μαγνητίζει

Θα περιπλανηθείτε στα μικρά δρομάκια, από το Πηγαδάκι θα ανηφορίσετε για το Κάστρο και από εκεί θα κατεβείτε στο λιμάνι, σταματώντας κάθε τόσο για να θαυμάσετε τη μοναδική θέα. Μπορείτε να περάσετε ήσυχες διακοπές εξερευνώντας το νησί, αλλά και να διασκεδάσετε στα νυχτερινά στέκια της Σκοπέλου. Πανέμορφα μπαράκια και καφετέριες κατά μήκος του λιμανιού και κρυμμένα στα πλακόστρωτα σοκάκια με μουσικές για όλα τα γούστα.

Σκόπελος: Ενέργεια που σε χαλαρώνει και σε μαγνητίζει

Για τις βουτιές σας προτιμήστε την απέναντη Μηλιά, τις μικρούλες Αντρίνες, τη μοναδική Καστάνη, το Χόβολο, το Λιμνονάρι, το Στάφυλο και το Βελανιό, μια απο τις ομορφότερες παραλίες του νησιού που εξακολουθεί να συγκεντρώνει τους αμετανόητους γυμνιστές και όσους αντέχουν το περπάτημα. Στον μοναδικό Πάνορμο το μπάνιο, το σούρουπο είναι μια αξέχαστη εμπειρία, αφού λες πως κολυμπάς σε ένα ποτάμι με χρυσά νερά, καθώς ο ήλιος χάνεται στο βάθος του ορίζοντα.

Η Σκόπελος φημίζεται για την παραδοσιακή της τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ντόπιο τυρί, η οποία σε αντίθεση με όλες τις άλλες πίτες δεν ψήνεται αλλά τηγανίζεται.

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…