Sites για κατοικίδια

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Η σχέση μας με τα κατοικίδια περιλαμβάνει εμπειρίες, χαρά και ανησυχίες, συναισθήματα. Ωστόσο χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις η «συμβίωση» δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Αποτελώντας ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, μερικά κατοικίδια συμπεριφέρονται ήρεμα και ντροπαλά, άλλα είναι γεμάτα ενέργεια και αδεξιότητα. Όλα τους μας προσφέρουν αγάπη και συντροφικότητα, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Επειδή η εύρεση της ιδανικής αγγελίας για την υιοθεσία ενός κατοικίδιου, οι πληροφορίες για την προσωπικότητα της ράτσας του, η εκπαίδευση και οι ανάγκες του αποτελούν απαραίτητα στοιχεία… ας ρίξουμε μια ματιά στα παρακάτω sites.

http://www.ipet.gr/

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα site αγγελιών για κατοικίδια στην Ελλάδα. Το i-Pet.gr διαθέτει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για κάθε φιλόζωο που επιθυμεί είτε να υιοθετήσει ένα κατοικίδιο είτε να το φιλοξενήσει. Ανανεωμένο και ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση, χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες με βάση το είδος (σκυλιά, γάτες, πτηνά, ερπετά και έντομα και ζώα ενυδρείου) και τις γενικότερες υπηρεσίες όπως είναι οι τροφές και τα αξεσουάρ, οι εκπαιδευτές, τα κομμωτήρια ζώων κ.α.

http://www.katoikidio.com/

Έχοντας ως στόχο να αποτελεί μια ενημερωμένη κοινότητα για όλους τους φίλους των ζώων, μας προσφέρει όλα όσα επιθυμούμε να γνωρίζουμε είτε πριν είτε μετά την υιοθεσία ενός κατοικίδιου. Παράλληλα, διαθέτει τα πάντα για την εκπαίδευση, τη συμπεριφορά του ζώου σε σχέση με το παιδί, συνεντεύξεις και συμβουλές ειδικών, όπως επίσης και πληροφορίες για πολλά ζωάκια διασήμων. Ως μέλη μπορούμε να σχολιάζουμε άρθρα αλλά και να ανεβάζουμε φωτογραφίες από το κατοικίδιο μας, με σκοπό το ζευγάρωμά του “Pet Dating” και να ανεβάζουμε αγγελίες για ζωάκια που είτε ζητάμε, είτε χάσαμε.

http://www.lovemypet.gr/

Το lovemypet.gr αποσκοπεί στην εξειδικευμένη πληροφόρηση σχετικά με όλα τα είδη και τις ράτσες των κατοικιδίων και θεωρείται ιδανικό εργαλείο γνώσεων για τους φιλόζωους. Τροφή, πανσιόν, εκπαιδευτές, εκτροφείς, εφημερίες και άρθρα κτηνιάτρων, Pet friendly Hotels και ασφάλιση κατοικίδιου είναι λίγα από αυτά που μπορούμε να εντοπίσουμε στη σελίδα. Παράλληλα, έχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης σε quiz και δημοσκοπήσεις , όπως επίσης και διάφορα προνόμια μέσα από την έκδοση ειδικής κάρτας μέλους.

http://www.pets.gr/

Ο διαδικτυακός τόπος pets.gr θεωρείται η κατάλληλη κοινότητα σχετικά με την ενημέρωση για την υγεία και τα δικαιώματα των κατοικιδίων και την αρμονική σχέση μαζί τους. Ειδικότερα, μετά από πολυετή εμπειρία, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει αγγελίες με σκύλους, γάτες και χάμστερ, περιλαμβάνοντας ταυτόχρονα κατηγορίες με περιοδικά, φόρουμ και άρθρα για την αναγκαία πληροφόρησή μας. Επιπλέον, διαθέτει όλους τους φιλοζωικούς συλλόγους και ομίλους όπως επίσης και κάθε στοιχείο για τους κτηνίατρους, τη νομοθεσία και τις φιλοξενίες και υιοθεσίες αδέσποτων ζώων.

http://www.popularpets.net/

Το popularpets.net «κινείται» ανάμεσα σε πληροφορίες για όλα τα είδη των δημοφιλών κατοικιδίων από σκυλιά, γάτες, ερπετά και αμφίβια μέχρι και τροπικά ψάρια και τρωκτικά. Το Pet Φόρουμ του συγκεκριμένου site κάνει τη διαφορά όσον αφορά την ποικιλία του, καθώς έχει την υποστήριξη χιλιάδων φιλόζωων, που βρίσκονται εκεί με σκοπό τη μετάδοση των εμπειριών και των συμβουλών τους. Με αγάπη και σεβασμό στα ζώα, αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για αυτούς που μόλις απέκτησαν ένα αδέσποτο ή ένα ζωάκι από κατάστημα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να καλυφθούν πλήρως σχετικά με τη φροντίδα του.

http://www.pets.ca/

Πρόκειται για ένα site του Καναδά που διαθέτει κάθε είδους ενημερωτικό στοιχείο και πληροφορία, εικόνες και ειδικές συμβουλές για όλα τα κατοικίδια, είτε είναι εξωτικά είτε ήμερα. Έχοντας συγκεντρώσει τους καλύτερους φιλόζωους συνεργάτες από τον χώρο, το pets.ca μας λύνει όλες τις απορίες για τη σωστή φροντίδα και εκπαίδευση των φίλων μας. Πρωτότυπο και εξειδικευμένο σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, μας πληροφορεί μέσα από το blog του, που κάνει πιο εύκολη και γρήγορη την πρόσβαση στα άρθρα του.

http://www.petplace.com/

Το petplace.com θεωρείται ο διαδικτυακός τόπος με πάνω από 1.000.000 επισκέπτες τον μήνα και ασχολείται αποκλειστικά με τις ανάγκες των ζώων και τις συμβουλές προς τους φιλόζωους. Πάνω από 85 κτηνίατροι έχουν γράψει για τη βιβλιοθήκη του site, που γενικά διαθέτει πάνω από 10.000 άρθρα. Χαρακτηριζόμενο ως η πιο ολοκληρωμένη πηγή διαθέσιμων πληροφοριών για τα κατοικίδια ζώα, αναφέρεται σε θέματα υγείας και ευεξίας αλλά και σε 4.000 συγκινητικές ιστορίες με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας φίλους.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.