Συνταγές για τέλειο καλοκαιρινό άλειμμα και μια ιδιαίτερη ωμοφαγική σαλάτα

Συντάκτης: Flowmagazine

Φτιάχνουμε εύκολα το πιο νόστιμο άλειμμα για ψωμί ή παξιμάδι, ένα μεζεδάκι-άριστη συνοδεία στο ουζάκι ή την ρακή μας που μπορεί επίσης να μπει δίπλα σε κρέας ή κοτόπουλο και τέλος την πιο φανταστική και πολύχρωμη ωμοφαγική σαλάτα!

«Γλυκό καλοκαιράκι αγαπημένο» ήρθες και φέρνεις την αναζήτηση για εύκολες, γρήγορες συνταγές που θα κάνουν τη διαφορά στη γεύση και την υγεία μας συγχρόνως. Η πρώτη αφορά μια πεντανόστιμη πάστα ελιάς και η δεύτερη μια παράξενη, πολύχρωμη σαλάτα.

Πάστα ελιάς

Υλικά:

  • 10 ελιές
  • 2 κουτ.γλουκού κάπαρη
  • 1 πιπεριά πράσινη γλυκιά (κέρατο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι

Οδηγίες:

Βγάζουμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις βάζουμε στο μπλέντερ/μούλτι (αν έχετε μηχανή του πουρέ, χρησιμοποιήστε αυτή), μαζί με την κάπαρη, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και την πράσινη πιπεριά από την οποία έχουμε βγάλει το κοτσάνι και τα σπόρια. Σερβίρουμε πάνω σε (φρυγανισμένο) ψωμί, παξιμάδι ή τυρί.

Ωμοφαγική «παράξενη» σαλάτα

Υλικά:

  • Μερικές φουντίτσες από μπρόκολο (βιολογικό κατά προτίμηση)
  • Μερικές φουντίτσες από κουνουπίδι (βιολογικό κατά προτίμηση)
  • 5-6 μανιτάρια διαφόρων ειδών ψιλοκομμένα (agaricus, πλευρώτους και ό,τι άλλο σας αρέσει)
  • 3-4 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
  • Μερικά φύτρα άλφα άλφα
  • 1-2 κουτ.σούπας κάπαρη
  • 2-3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ.γλυκού μουστάρδα
  • λίγο χυμό λεμονιού

Οδηγίες: Βάζουμε τα λαχανικά μας σε ένα μπολ. Σε μία κούπα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, με τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα λαχανικά μας. Στη συνέχεια βάζουμε την κάπαρη, τα φύτρα άλφα άλφα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…