Σημασία δεν έχει πόσο καλός είσαι αλλά πόσο καλός θέλεις να γίνεις

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Σημασία δεν έχει πόσο καλός είσαι αλλά πόσο καλός θέλεις να γίνειςΈνα βιβλίο που «στρεσάρει» τα όρια της φαντασίας σας. Για να δείτε που έχετε βάλει τον πήχη των δυνατοτήτων σας και που θα μπορούσε να είναι. Ένα βιβλίο από ένα συγγραφέα που έχει χαρακτηριστεί ως δημιουργική ευφυΐα, για όλους όσους θέλουν να καλλιεργήσουν τη δημιουργική τους σκέψη.

Ο Πολ Άρντεν μετά από αξιοσημείωτη καριέρα στη Διαφήμιση και μετέπειτα στον Κινηματογράφο, δοκιμάζει το ταλέντο του στη συγγραφή. Σε ένα βιβλίο που σε προϊδεάζει μόνο από τον τίτλο για το τι θα ακολουθήσει, μοιράζεται τις σκέψεις του για το πώς μπορούμε να υπερβούμε τα όρια των δυνατοτήτων μας.

Ένα βιβλίο με μίνιμαλ αισθητική που ενσωματώνει στοιχεία διαφόρων τεχνών- ζωγραφική, φωτογραφία, γραφιστική, κινηματογράφου- ανατρέπει τους κανόνες ενός βιβλίου αυτοβοήθειας. Αν και δεν μπορεί να μπει ταμπέλα στο συγκεκριμένο βιβλίο, μάλλον κατατάσσεται στα βιβλία αυτοβελτίωσης. Ο σκοπός του είναι να προσφέρει μυστικά επιτυχίας για όλους τους ανθρώπους που αισθάνονται δημιουργικοί και θέλουν να διαπρέψουν στον τομέα τους.

Η φιλοσοφία του συγγραφέα ξεκάθαρη: “Το όραμά σου για το που θέλεις να φτάσεις ή το ποιος θέλεις να γίνεις, είναι το μεγαλύτερο προσόν σου”. Με άλλα λόγια Believe In You, δηλαδή. Ο συγγραφέας μας παροτρύνει να στοχεύουμε στο αδύνατο, γιατί τότε μπορεί να γίνει εφικτό. Να αδιαφορούμε παντελώς για τα όρια των δυνατοτήτων μας και να τα πηγαίνουμε συνεχώς ένα βήμα παραπέρα.

Αυτό που ξεχωρίζει τελικά αυτούς που διαπρέπουν από τους περισσότερους από εμάς, είναι το γεγονός ότι εστίαζαν στο πόσο καλοί ήθελαν να γίνουν και όχι στο πόσο καλοί ήταν σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή.

Ένα βιβλίο – οδηγός για όποιον στοχεύει στην επιτυχία, από ένα συγγραφέα που την έχει γευτεί στο φούλ!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…