Τα σημαντικά βήματα για την εύρεση εργασίας

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Η αναζήτηση εργασίας τη σήμερον ημέρα αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της ζωής. Φυσικά σε αυτό συμβάλλει και η κρίση που με τα χρόνια εξαπλώνεται και οδηγεί σε ανεργία. Τα στάνταρτ πλέον έχουν ανέβει, για τον λόγο αυτό οι κινήσεις που κάνουμε για να βρούμε εργασία θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές.

Βιογραφικό

Το στήσιμο του βιογραφικού είναι ένα λεπτό ζήτημα, αφού χρειάζεται έναν ειδικό χειρισμό για να εντυπωσιάσει τον μελλοντικό εργοδότη. Οι εργοδότες θα σπαταλήσουν λίγα δευτερόλεπτα για να διαβάσουν το βιογραφικό, άρα πρέπει να κάνετε καλή εντύπωση γρήγορα. Το μυστικό είναι να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη μόλις παράγραφο.

Προσαρμόστε το βιογραφικό σας

Μην χρησιμοποιείτε το ίδιο βιογραφικό για όλους τους εργοδότες. Αυτή η μέθοδος αποξενώνει τους εργοδότες επειδή το βιογραφικό σας γίνεται απρόσωπο, αταίριαστο και δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τη θέση εργασίας. Προσαρμόστε το βιογραφικό σας και δείξτε ότι η εμπειρία σας και οι ικανότητές σας ταιριάζουν με τη συγκεκριμένη δουλειά.

Φωτογραφία

Η φωτογραφία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για την παρουσίαση ενός βιογραφικού. Μην το αμελήσετε.

Follow up

Αν μετά από κάποιες μέρες δεν λάβετε κάποια απάντηση, δείξτε το ενδιαφέρον σας εσείς, τηλεφωνώντας ή στέλνοντας mail στα γραφεία τους. Με αυτήν την κίνηση θα δείξετε το ενεργό σας ενδιαφέρον, αλλά και θα μάθετε αν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του φορέα στον οποίο απευθύνεστε.

Διαδίκτυο

Δημιουργείστε ένα επαγγελματικό προφίλ που θα λειτουργεί μόνο υπέρ σας. Η επόμενη κίνηση ενός εργοδότη μετά από τη λήψη ενός βιογραφικού είναι να ψάξει τον υποψήφιο στα social media.

Εντυπωσιάσετε με την εμφάνισή σας

Αν είστε τυχεροί και κληθείτε για συνέντευξη, προσέξτε να κερδίσετε την προσοχή με την εμφάνισή σας. Η επιλογή της ενδυμασίας θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις απαιτήσεις του επαγγέλματος σας. Η εικόνα σας είναι η εξωτερική εντύπωση του εσωτερικού σας κόσμου, που επιτρέπει στους άλλους να βγάλουν συμπεράσματα και να κάνουν υποθέσεις για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά σας.

Συνέπεια

Η συνέπεια είναι το ισχυρότερο προσόν που θα μπορούσε να διαθέσει κάποιος. Για τον λόγο αυτό φροντίστε να παρευρεθείτε στην συνέντευξή σας δέκα λεπτά νωρίτερα.

Κάντε στοχευμένες ερωτήσεις

Ετοιμάστε μια λίστα με ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε σχετικά με την εταιρία και τη θέση. Με αυτόν τον τρόπο θα φανεί η προετοιμασία σας.

Μην το βάζετε κάτω

Μην απογοητεύεστε σε περίπτωση που δεν βρείτε εργασία, να παραμείνετε ψύχραιμοι και να βλέπετε πάντα την θετική πλευρά. Ο αρνητισμός δεν ωφελεί πουθενά, αντιθέτως σας οδηγεί σε αδιέξοδο.

Ψάξτε για εργασία σε:

  • Εφημερίδες εξειδικευμένες στην καταχώρηση αγγελιών ή διάφορες κλασικές γενικού περιεχομένου.
  • Δημόσιες υπηρεσίες για την απασχόληση του εργατικού δυναμικού. Ο ΟΑΕΔ θεωρητικά είναι μια καλή ευκαιρία για εύρεση εργασίας.
  • Διαδίκτυο. Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παροχή επιχειρηματικών συμβουλών περιλαμβάνουν πια στις ιστοσελίδες τους και αγγελίες πελατών τους για κενές θέσεις εργασίας.
  • Μέσω φίλων, γνωστών, μελών της οικογενείας και ατόμων του περιβάλλοντός σας.
  • Μέσω του Χρυσού Οδηγού και τηλεφωνώντας στους εργοδότες στους οποίους θα επιθυμούσατε πραγματικά να εργαστείτε και ιδιαιτέρως στην πόλη που ζείτε.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr