Σημαντικά DIY tips που κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού θα έπρεπε να γνωρίζει

Συντάκτης: Ιωάννα Γκερζελή

Οι χειροτεχνίες και οι κατασκευές μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες για τη διακόσμηση ενός σπιτιού με οικονομικό κόστος. Παρακάτω θα αναφερθούν σημαντικές DIY συμβουλές για να κατασκευάσετε διάφορα αντικείμενα μόνοι σας χωρίς να σπαταλήσετε πολλά χρήματα:

  • Η κατασκευή μιας χειροποίητης κρεμαστής παπουτσοθήκης είναι μια πρακτική λύση για την τοποθέτηση και τακτοποίηση των παπουτσιών. Τοποθετείτε τα παπούτσια ανά ζευγάρια στις ειδικές θήκες που έχετε κατασκευάσει για να μπορείτε να τα βρίσκετε εύκολα.
  • Οι γυναίκες μπορούν να ασχοληθούν μόνες τους με το φτιάξιμο μαξιλαριών για τον καναπέ, μαξιλαροθηκών καθώς και πετσετών κουζίνας. Τα αναφερόμενα αντικείμενα είναι απαραίτητα σ’ ένα σπίτι και επίσης γλιτώνονται σημαντικά χρήματα από την αγορά τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι βασικές γνώσεις ραπτικής και μια ραπτομηχανή. Για παράδειγμα τα μαξιλάρια για τον καναπέ είναι πανεύκολο να φτιαχτούν: παίρνετε 2 κομμάτια ύφασμα, τα κόβετε σε ίσο μέγεθος και αφήνετε περιθώριο περίπου 1,5 εκατοστό από τις πλευρές για να φτιάξετε τις ραφές. Ράβετε το ύφασμα γύρω-γύρω από την ανάποδη αφήνοντας το πάνω μέρος ανοιχτό ώστε να τοποθετήσετε το φερμουάρ. Γυρίζετε το ύφασμα από την καλή και τοποθετείτε μέσα βαμβάκι ή/και πούπουλα. Είστε έτοιμοι να διακοσμήσετε τον καναπέ του σπιτιού οικονομικά με χειροποίητα μαξιλάρια.

  • Η αυτοσχέδια διακόσμηση γυάλινων βάζων ή/και πλαστικών αντικειμένων με ζωγραφισμένα σχέδια είναι μια απλή και πρωτότυπη λύση για να ανανεώσετε και να αλλάξετε το διάκοσμο του σπιτιού σας.
  • Η κατασκευή ραφιών για την τοποθέτηση βιβλίων, μπιμπελό ή/και άλλων διακοσμητικών αντικειμένων είναι επίσης μια εύκολη λύση. Αρκεί να πάρετε κομμένα κομμάτια ξύλα, να τα ενώσετε και να δημιουργήσετε πρακτικά ράφια τοποθέτησης.
  • Η δημιουργία ενός πρακτικού και εύχρηστου τραπεζιού για την βεράντα σας σας μπορεί να γίνει με 2-3 παλέτες που θα τις τοποθετήσετε τη μία πάνω στην άλλη και αν θέλετε τις βάφετε στο χρώμα της αρεσκείας σας.
  • Μια πιο εξειδικευμένη κατασκευή είναι η δημιουργία πήλινων αντικειμένων όπως βάζων, σταχτοδοχείων ή/και άλλων οικιακών αντικειμένων. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να παρακολουθήσετε μαθήματα σχετικά με τις πήλινες κατασκευές.

Εν κατακλείδι, αναφέρθηκαν ενδεικτικά κάποιες κατασκευές και χειροτεχνίες   που μπορείτε να τις κάνετε μόνοι σας για να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Οι χειροτεχνίες είναι σίγουρο ότι πηγάζουν από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του κάθε ανθρώπου και αποτελούν οικονομικές λύσεις για την διακόσμηση ενός σπιτιού.

Συντάκτης: Ιωάννα Γκερζελή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.