Σημάδια ότι είσαι στο σωστό δρόμο και οδεύεις προς ένα λαμπρό μέλλον

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη

Κάθε συζήτηση για το μέλλον είναι στην πραγματικότητα μια όχι και τόσο ουσιώδης κουβέντα εφόσον κανείς από εμάς δε γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί αλλά ούτε μπορεί κανείς να το προβλέψει με σιγουριά καθώς υπάρχουν ανεξάρτητοι από εμάς παράγοντες που επεμβαίνουν και αλλάζουν την πορεία της ζωής μας.

Το να κάνει κανείς όνειρα είναι όμορφο και ελπιδοφόρο. Τόσο όταν πρόκειται για το άμεσο αλλά και για το πιο μακρινό μέλλον. Από την άλλη το να κάνει κανείς σχέδια για το μακρινό μάλλον είναι κάπως ριψοκίνδυνο αφού δε γνωρίζουμε τι εμπόδια μπορεί να βρεθούν στο δρόμο μας.

Υπάρχουν βέβαια ορισμένες περιπτώσεις σε ορισμένους τομείς της ζωής μας στους οποίους μπορεί κανείς να προβλέψει πως θα εξελιχθούν στο μέλλον, όπως είναι μερικές διαπροσωπικές σχέσεις αλλά κατά κύριο λόγο στον επαγγελματικό τομέα.

Κάποια χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα του ανθρώπου, όσον αφορά τη διαχείριση των καταστάσεων αλλά και τον τρόπο σκέψης, μας βοηθούν να αντιληφθούμε αν αυτός ο άνθρωπος μπορεί να αντεπεξέλθει σε διάφορες καταστάσεις, να ξεπεράσει εμπόδια και να κατακτήσει αυτό που επιθυμεί – ένα λαμπρό μέλλον.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να μην συναντήσει κανείς εμπόδια στην πορεία της ζωής του. Το θέμα είναι εάν έχει τη δύναμη και τον τρόπο να τα προσπεράσει. Να ξεπεράσει τους φόβους και τις αδυναμίες του. Η δύναμη λοιπόν που έχει κανείς να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες χωρίς αυτές να τον επηρεάζουν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά αυτά που θα τον βοηθούν κάθε φορά να προχωράει και να προσπαθεί για το καλύτερο.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μπορεί κανείς να διαχωρίζει τους τομείς στη ζωή του. Να μην επιτρέπει μια δύσκολη προσωπική κατάσταση να επηρεάσει την επαγγελματική του ζωή. Πρόκειται για κάτι πολύ δύσκολο αφού και τα δυο βρίσκονται στην καθημερινότητά σου και είναι δυνατόν μάλιστα να συνδέονται. Ωστόσο, αν κανείς το καταφέρει τότε σίγουρα θα ακολουθήσει μια δύσκολη, αλλά δυναμική πορεία.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς αυτοπεποίθηση. Ίσως να είναι και το πιο σημαντικό. Δε σημαίνει φυσικά ότι δεν πρέπει να ακούς και να εμπιστεύεσαι τη γνώμη των άλλων, αλλά πρέπει πάνω από όλα να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Να έχεις άποψη για ότι πρέπει και να είσαι σίγουρος για αυτό για το οποίο μιλάς, να στηρίζεις αυτό που πιστεύεις και να προσπαθείς να πετύχεις πάντοτε αυτό που θέλεις.

Επιπλέον, χαρακτηριστικό το οποίο είναι ουσιαστικό για να έχει κανείς ένα λαμπρό μέλλον είναι να είναι ανοιχτόμυαλος. Να διευρύνει με κάθε ευκαιρία τους ορίζοντές του, να εναλλάσσει συνέχεια στο μυαλό του τις πληροφορίες, να διαβάζει να ταξιδεύει, να είναι καινοτόμος, να μην αρνείται κάτι πριν διαπιστώσει την αξία του κά. Πράγματα τα οποία απελευθερώνουν τον νου από στερεότυπα και προκαταλήψεις, δίνουν νέα πνοή στις απόψεις και γεννούν νέες ιδέες.

Τέλος, ας αναφερθούμε στην αισιοδοξία. Η αισιοδοξία ή τουλάχιστον το να μην είναι κανείς απαισιόδοξος είναι το απαραίτητο κλειδί για την πόρτα του μέλλοντος.

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr