Σημάδια ότι η σχέση σου έχει βαλτώσει

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη

Η καθημερινότητα, ο καιρός, ακόμη και οι δυσκολίες της ζωής, είναι παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στο να βαλτώσει μια σχέση. Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, εκτός από την ρουτίνα. Όπως όταν απλά ο έρωτας μας αφήνει και αντικαθίσταται από τη συνήθεια. Να κάποια σημάδια που φανερώνουν πως η σχέση έχει πια βαλτώσει.

Οι συζητήσεις είναι όλες προβλέψιμες

Σου έχει τύχει ποτέ να είσαι με έναν άνθρωπο και να μην έχεις τίποτα μα τίποτα πια να συζητήσεις; Ακόμη και αν αυτός είναι ο άνθρωπός σου, αυτός που έχεις επιλέξει για σύντροφο και κάποτε λάτρευες να συζητάτε για ώρες; Κι όμως αυτό τυχαίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις ζευγαριών. Λίγο η καθημερινότητα, λίγο που γνωρίζετε πια τα πάντα ο ένας για τον άλλο, έρχονται στιγμές που τα θέματα για συζήτηση έχουν στερέψει, δεν έχετε τίποτα να πείτε ή λέτε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Ξέρεις αμέσως τί θα σου απαντήσει ο άλλος, τί θα σε ρωτήσει, τι θα σου πει γενικώς. Όλα είναι προβλέψιμα και αυτό σε κάνει να χάνεις κάθε ενδιαφέρον για κουβέντα.

Δεν κάνεις σχέδια για το μέλλον

Αρχίζεις να αναπολείς τις στιγμές που κοίταζες αυτόν τον άνθρωπο και ονειρευόσουν το μέλλον σου μαζί του. Έκανες σχέδια για την κοινή σας ζωή με ενθουσιασμό και ανυπομονησία για να τα εκπληρώσετε. Όλα αυτά όμως είναι πια παρελθόν. Μένεις μαζί με έναν άνθρωπο αφοσιωμένος/η σε άλλα πράγματα, σε άλλα σχέδια και στόχους στα οποία ο άνθρωπος αυτός δεν χωράει πουθενά, ή τουλάχιστον ασυναίσθητα δεν τον υπολογίζεις. Δεν ξέρεις αν θα είστε μαζί αργότερα, αλλά δεν καίγεσαι και τόσο όσο παλιά για αυτό. Τα βλέπεις όλα λίγο πιο χαλαρά και όπου σας βγάλει. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Έχεις συνεχώς παράπονα και γκρινιάζεις

Η γκρίνια, μπορεί να εκδηλωθεί και σε άσχετες στιγμές, χωρίς κάποια ουσιώδη αφορμή. Αυτό όμως φανερώνει ότι υπάρχουν μέσα σου πράγματα τα οποία δεν εξωτερικεύεις, σε ενοχλούν αλλά δεν τα συζητάς, για δικούς σου λόγους. Είτε δεν το παραδέχεσαι ούτε εσύ, είτε φοβάσαι. Ξαφνικά σου φταίνε όλα, αλλά και τίποτα σημαντικό. Δεν μπορείς να βρεις τί είναι αυτό που σε ενοχλεί και δεν ξέρεις πώς να το εκφράσεις. Αν έχεις συνεχώς παράπονα από τη σχέση σου, δεν σημαίνει ότι φταίει η παραξενιά σου, αλλά κάτι βαθύτερο. Ίσως μέσα σου κάτι έχει παγώσει…

Αδιαφορείς

Σύμπτωμα είναι επίσης και το ακριβώς αντίθετο από το παραπάνω. Δεν σε ενοχλεί τίποτα, δεν γκρινιάζεις για τίποτα, όσες αφορμές και αν σου δίνει ο σύντροφός σου, πολύ απλά γιατί δεν σε ενδιαφέρει πια, ακόμη και αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει. Δεν τον ζηλεύεις καθόλου, δεν σε νοιάζει να σου αφιερώσει το χρόνο που θα ήθελες παλιά, δεν σε νοιάζει τι έκανε σήμερα. Ρωτάς από συνήθεια, ενώ στην πραγματικότητα δεν σε ενδιαφέρει και τόσο. Μετά από κάποιο τσακωμό, σε ενδιαφέρει απλά να βρεις το δίκιο σου και όχι να τα βρείτε, όταν παλιότερα δεν μπορούσες να περάσεις ούτε ώρα έτσι. Αυτό πραγματικά σημαίνει πολλά…

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.