Σημάδια ότι κάποιος είναι χειριστικός άνθρωπος

Συντάκτης: Ματθαίος Λιάσης

Όλοι μας έχουμε συναντήσει τοξικούς ή χειριστικούς ανθρώπους. Είναι οι άνθρωποι που στην αρχή σου παρουσιάζονται καλοί και σου δείχνουν ότι σε αγαπάνε και ότι νοιάζονται για σένα. Το θέμα είναι ποιος είναι ο σκοπός πίσω από αυτή την καλή συμπεριφορά κάποιου; Τι θέλει να πετύχει; Για ποιο λόγο σε πλησίασε; Σε πλησίασε επειδή όντως του άρεσες και νοιάζεται για σένα ή για κάποιο άλλο λόγο; 

Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι βλέπουμε αυτό που μας παρουσιάζουν οι άλλοι, χωρίς να σκεφτούμε ή να ψάξουμε ότι πίσω από αυτή την συμπεριφορά κρύβονται άλλα κίνητρα ή σκοποί από αυτό το άτομο. Γιατί τέτοια άτομα είναι χειριστικά έχουν αρνητική άποψη για τον εαυτό τους και έχουν την τάση να κατηγορούν άλλους ανθρώπους για να νιώσουν εκείνοι καλύτερα. Επίσης αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων τους. 

Σημάδια ότι κάποιος είναι χειριστικός άνθρωπος

Οι χειριστικοί άνθρωποι προσπαθούν με διάφορους τρόπους, να δημιουργήσουν αμφιβολίες για τον εαυτό σου και γενικά για τους γύρω ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Δεν θέλουν να σε βλέπουν χαρούμενο ούτε σίγουρο για τον εαυτό σου. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σε κάνουν να νιώθεις τύψεις και να υποκύπτεις σε αυτά που σου λένε. 

Τα σημάδια που πρέπει να δεις ή να καταλάβεις ότι κάποιος είναι χειριστικός άνθρωπος είναι όταν προσπαθεί πάντα παίζει το θύμα και ποτέ δεν ζήτα συγνώμη για τίποτα και προσπαθεί πάντα να σε κάνει να νιώθεις εσύ ένοχος σε ότι συμβαίνει. Πολλές φορές, είναι επιθετικοί-παθητικοί είτε αδιάφοροι και στον επόμενο λεπτό να αλλάξουν συμπεριφορά και να γίνουν καλοί. Το κάνουν αυτό για να παίξουν με τα συναισθήματά του άλλου ή με τις ανασφάλειες του. 

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ως στόχο την ίντριγκα, την αντιπαλότητα, τη ζήλια και ενθαρρύνουν την δυσαρμονία. Είναι άνθρωποι που μιλούν πίσω από την πλάτη σου και σε κατηγορούν χωρίς τύψεις και χωρίς ενοχές. Είναι αυτοί που δεν σέβονται ούτε την προσωπική σου ζωή και επεμβαίνουν και προσπαθούν να σου κάνουν κουμάντο και αν δεν υπακούσεις, προσπαθούν με διάφορους τρόπους να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα με σένα για να σε αναγκάσουν να ακούσεις. 

Για αυτό προσέχετε από τέτοια άτομα. Είναι άνθρωποι που σου ρουφάνε την ενέργεια και σου δημιουργούν ένα συναισθηματικό κενό. Είναι άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να μειώσουν την αξία σου σαν άνθρωπος και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να σε κάνουν ένα με το χώμα. 

Ακόμα και να αγαπάτε ένα τέτοιο άτομο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απομακρυνθείτε. Γιατί όσο και να αγαπάτε ένα τέτοιο άτομο, δεν θα γίνεις πότε ευτυχισμένος μαζί του. Η αγάπη δεν φτάνει πάντα. Πρέπει και ο άλλος να σε αγαπά και να σε νοιάζεται και όχι μόνο εσύ. Για αυτό βρες έναν άνθρωπο που θα σου προσφέρει αγάπη και σεβασμό, που θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου. Το κυριότερα από όλα να ανθίζει τον συναισθηματικό σου κόσμο με όμορφα χρώματα που θα προκαλούν το χαμόγελό σου και όχι την θλίψη σου.

Συντάκτης: Ματθαίος Λιάσης,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.