Sex Toys και ο ρόλος τους

Συντάκτης: Θώμη Μπαλτσαβιά

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν πολλά ερωτικά βοηθήματα… τα λεγόμενα sex toys. Κάποια πιο συνηθισμένα και γνωστά… κάποια άλλα πιο παράξενα και extreme. Ποιος ο ρόλος τους τελικά;

Πια οι ερωτικές σχέσεις είναι πολύ διαφορετικές από το παρελθόν κι αυτό είναι καλό. Υπάρχει μια άλλη νοοοτροπία, αντιμετώπιση και σεξουαλική συμπεριφορά και από τα δυο φύλα. Είναι θετικό διότι αυτός είναι ένας τομέας ο οποίος χρειάζεται να είμαστε απελευθερωμένοι από ανόητα ταμπού και αν υπάρχει διάθεση και φαντασία να εμπλουτίζεται… και εμπειρίες όμορφες θα βιώσουμε αλλά και απωθημένα δεν θα έχουμε.

Σεξουαλική ζωή και σχέση

Έχοντας μια ικανοποιητική τουλάχιστο σεξουαλική ζωή και ειδικά αν την εξελίσσουμε όντας απελευθερωμένοι, θα έχουμε πολλές πιθανότητες να κρατήσουμε τη σχέση μας περισσότερο χρονικά, πιο ζωντανή ή και να αποφύγουμε την απιστία και από τις δυο πλευρές. Άλλωστε είναι ανόητο να θεωρήσει κάποιος πως αυτός ο τομέας καθορίζει το ποιοι είμαστε ως άνθρωποι στις υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής. Επιπροσθέτως, ό,τι γίνεται είναι για ευχαρίστηση και των δυο συντρόφων με την έγκρισή τους, οπότε δεν μπορεί να λογιστεί κακό ή παράξενο. Προσωπική καθαρά υπόθεση και επιλογή αρκεί να υπόκειται στα γούστα και να μην καταπιέζεται κανείς.

Σε όλο αυτό λοιπόν το παιχνίδι, εκτός από στάσεις, μέρη ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει να πειραματιστεί ένα ζευγάρι, ήρθαν να παίξουν σημαντκό ρόλο και τα λεγόμενα… sex toys. Δε χρειάζεται να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα διότι όλοι γνωρίζουμε περίπου ποιά είναι αυτά και τι ακριβώς προσφέρουν καθώς επίσης και πού τα βρίσκει κανείς.

Πλεονεκτήματα

Το πρώτο που μου έρχεται στο νου είναι ότι θα πρέπει κάποιος αφενός να είναι ανοιχτός σε οτιδήποτε μην έχοντας προκαταλήψεις ή φόβους του στυλ πως παραμερίζεται ο ρόλος του ή η σεξουαλική του δυνατότητα να ευχαριστήσει τον σύντροφό του. Μια μακρόχρονη σχέση σαφώς είναι δύσκολο να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα αναφορικά με την ερωτική ζωή. Οτιδήποτε λοιπόν θα μπορούσε να βοηθήσει στην διατήρησή της και όχι μόνο… είναι θεμιτό.

Είναι κάποια αλλαγή και επιλογή τα sex toys για δυο συντρόφους που ίσως πια τα έχουν κάνει όλα και έχουν αρχίσει να βαριούνται ή τους έχει πάρει η ρουτίνα και τα προβλήματα σβάρνα. Ναι λοιπόν, αν χρειάζεται ανανέωση ο σεξουαλικός τομέας και είναι και οι δυο πρόθυμοι, θα μπορούσαν με κάποια τέτοια βοηθήματα να εμπλουτίσουν τις στιγμές τους και αν αναζωπυρώσουν τη φλόγα. Αρκεί να έχουν στο νου τους πως αυτό ακριβώς είναι: βοηθήματα και όχι λύση. Να μην εθιστούν και λειτουργούν πια μόνο έτσι και πάνω από όλα να λαχταρούν τον σύντροφό τους.

Αναφορικά με τα ζευγάρια που δεν είναι καιρό μαζί, μια άποψη είναι πως όλα αυτά είναι περιττά αφού υπάρχει η τρέλα και η φλόγα και η λαχτάρα στο ζενίθ. Ωστόσο και πάλι δεν μπορούμε να βάλουμε κανόνες διότι αν αυτοί χρησιμοποιήσουν ερωτικά βοηθήματα, δεν θα είναι σαφώς για να αναζωπυρώσουν την σχέση τους αλλά πολύ απλά για να περάσουν όσο πιο όμορφα. Αν λοιπόν το θέλουν, δεν είναι αρνητικό. Προσωπική επιλογή ακόμη μια φορά. Αν πάλι ποθείς το σύντροφό σου έτσι κι αλλιώς μπορούν να είναι και περιττά. Και ας μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχουν πολλοί τρόποι να ευχαριστηθείς στο σεξ και δίχως αντικείμενα. Περί ορέξεως λοιπόν… κολοκυθόπιτα.

Το καλό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι υπάρχουν και αυτά ως επιλογή για όποιον θέλει και στάνταρντς δεν υπάρχουν σε αυτά τα πράγματα. Ταμπού επίσης να μην υπάρχουν πια και όλα θα πάνε καλύτερα στις σχέσεις.

Συντάκτης: Θώμη Μπαλτσαβιά,

Influence:

Η ιδιότητα που προσδίδω στον εαυτό μου είναι συγγραφέας επειδή αυτό κάνω από τότε που με θυμάμαι ως παιδί…