Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά

Σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς, σε συνθήκες φυσιολογικής εγκυμοσύνης, το σεξ κάνει καλό, όχι μόνο στην αποφυγή πρόωρου τοκετού, αλλά και στη σχέση με το σύντροφο και την αυτοεικόνα της εγκύου.

Το τί επίδραση θα έχει το σεξ σε κάθε έγκυο, αν θα είναι διαφορετικό, καλό ή όχι, εξαρτάται από την περίπτωση. Ορισμένες γυναίκες δήλωσαν πως πόνεσαν, άλλες πως είχαν διαφορετική,  λιγότερο έντονη αίσθηση, άλλες ήταν ικανοποιημένες.

Είναι αλήθεια, σύμφωνα με την έρευνα «The journal of sex research», πως οι διακυμάνσεις στην επιθυμία για σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συχνές και αυτό οφείλεται σε 2 λόγους: στο άγχος για τη νέα κατάσταση και στην εικόνα που έχει κάθε γυναίκα για το σώμα της εκείνη την περίοδο. Αποδείχθηκε επίσης πως οι γυναίκες σε αυτή την φάση της ζωής τους είναι περισσότερο του ‘δώσε’ παρά του ‘πάρε’.

Μπορεί να πέφτει συχνά η λίμπιντο, λόγω των ορμονικών αλλαγών ή των πόνων στη μέση, όμως πολλά είναι τα ζευγάρια που τολμούν κάτι το διαφορετικό, όπως το παιχνίδι ρόλων.

Όμως έγκυος από έγκυο διαφέρει στο πώς αντιλαμβάνεται κάθε πτυχή του σεξ στην εγκυμοσύνη, έτσι και ενώ άλλοι μπαμπάδες δείχνουν πιο έντονη επιθυμία, άλλοι δείχνουν περιορισμένη. Πολλοί φοβούνται για την υγεία του παιδιού και την εγκύου, για το μέλλον τους ως γονείς, για το αν με το σεξ θα πονέσει το παιδί.

Το παιδί όμως προστατεύεται, όπως μάς τονίζουν οι ειδικοί. Και μην ξεχνάτε πως το ιδανικό πρόσωπο για επίλυση όλων των αποριών σας είναι ο γιατρός σας, γιατί κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή.

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr