Σεβίλλη: Ο κορυφαίος προορισμός για το 2018

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Η καλλιτεχνική, πολιτισμική και οικονομική πρωτεύουσα της νότιας Ισπανίας αναδείχθηκε ο κορυφαίος προορισμός του 2018, σύμφωνα με το Lonely Planet και βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Best in Travel. Η πρωτεύουσα της κοινότητας της Ανδαλουσίας έχει μία ιδιαίτερη γοητεία που την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ανδαλουσιανές πόλεις. Η Σεβίλλη είναι μία πόλη που χαρακτηρίζεται από έντονη προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση, κάτι που πιστεύεται ότι προκύπτει από τις ηλιόλουστες μέρες που τη λούζουν σχεδόν ολόκληρο το χρόνο.

Η εντυπωσιακή ιστορία των ρωμαϊκών και μαυριτανικών επιδρομών, η απαράμιλλη αποικιοκρατική άνθηση, η πολιτιστική της αφθονία, η εκπληκτική αρχιτεκτονική, η ωραία κουζίνα και ο παραδοσιακός χορός της περιοχής, το Flamenco, συνθέτουν τη χαρισματική εικόνα μίας πόλης που ζει έντονα και αναπνέει σε μοντέρνους ρυθμούς.

Η Σεβίλλη είναι ένα ζωντανό μέρος, γεμάτο κουλτούρα, μουσική, φεστιβάλ, μοντέρνα κουζίνα, τέχνη και εντυπωσιακό ντιζάιν. Τα μπερδεμένα δρομάκια που θυμίζουν λαβύρινθο κάνουν εξαιρετικά εύκολο τον αποπροσανατολισμό, αλλά αυτός είναι ίσως και ένας από τους πιο όμορφους τρόπους για να χαθεί κανείς μέσα στις πλακόστρωτες γειτονιές μίας πανέμορφα γοητευτικής πόλης. Οι εντυπωσιακοί καθεδρικοί ναοί, τα ζωηρά tapas bar κατά μήκος του ποταμού Guadalquivir και τα παραδοσιακά μαγαζιά είναι μερικά από τα διαφορετικά στοιχεία αυτής της πόλης που μπορεί να θαυμάσει και να απολαύσει κανείς όταν την επισκεφτεί.

Μερικά από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης είναι το Μαυριτανικό κάστρο Alcazar, η πρώην αριστοκρατική γειτονιά Santa Cruz, ο παραλιακός δρόμος κατά μήκος του ποταμού, η σκληρή γειτονιά Macarena με τις μπαρόκ εκκλησίες και το παλαιότερο bar της Ισπανίας, El Rinconcillo. Το τεράστιο πάρκο Parque de Maria Luisa είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης μαζί με τα κομψά και μποέμικα bar στην περιοχή Alameda de Hercules.

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε την πόλη είναι από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τις αρχές Ιουνίου όταν οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 24-29°C. Ο Απρίλιος είναι ο πιο πολυσύχναστος μήνας με τη Semana Santa (Μεγάλη Εβδομάδα) και τη Feria de Abril de Sevilla (τη γιορτή της Σεβίλλης), όπου οι κάτοικοι ντύνονται με πολύχρωμα παραδοσιακά κοστούμια flamenco και γιορτάζουν για έξι συνεχόμενες μέρες.

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…