Σεμινάριο ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη για μαθητές

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Σεμινάριο ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη για μαθητέςΣτο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ) πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου σεμινάριο ρομποτικής για μαθητές ηλικίας από 9 έως 16 ετών στα πλαίσια της εκδήλωσης «Experts’ Seminar για το FLL “world class”, Ambassador’s Event & Kick off Event».

Η εκδήλωση με τίτλο Το FIRST LEGO LEAGUE (FLL), ένα πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Έρευνας, Τεχνολογίας και Ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών είναι μια παγκόσμια διοργάνωση που δημιουργήθηκε από το εκπαιδευτικό τμήμα της Lego και το ίδρυμα First το 1992.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο σε ένα δίκτυο 80 χωρών. Το 2013 προστέθηκε στο δίκτυο η Ελλάδα μέσω του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT. Στην εκδήλωση της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, ειδικοί από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν στους μαθητές τις προτάσεις τους για έναν σύγχρονο τρόπο μάθησης δίνοντας ερεθίσματα να σκεφτούν.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, το Μη Κερδοσκοπικό Αγαθοεργές Σωματείο «eduACT– Δράση για την Εκπαίδευση» και το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, θα απονεμηθεί από τον αναπληρωτή πρύτανη Έρευνας και Συντονισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή Θεόδωρο Λαόπουλο, τιμητική πλακέτα στον διδάκτορα του Τμήματος Πληροφορικής και ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Θεοδόση Σαπουνίδη, για τις διεθνείς διακρίσεις που απέσπασε το 2014 με την πρόταση «Cubes Coding».

Η πρόταση διακρίθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό «Open Education Challenge» στην Ισπανία, από 13-15 Ιουλίου 2014, με θέμα «Καινοτομία στην εκπαίδευση». Συμμετείχαν 611 προτάσεις από 77 χώρες, και βραβεύτηκαν 9 προτάσεις μεταξύ των οποίων ήταν το «Cubes Coding». Το «Cubes Coding» είναι προγραμματισμός ρομπότ για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω χρησιμοποιώντας φυσικά αντικείμενα. Μάλιστα, σύντομα θα αποτελέσει διεθνή πατέντα του ΑΠΘ.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…