Σεμινάριο Believe in you: «Η μάχη των φύλων- Αποτελεσματική επικοινωνία στο ζευγάρι», Λαμβάνοντας την γνώση!

Συντάκτης: Ιωάννα Καλεμίδου

Με μεγάλη χαρά και γεμάτοι πληροφορίες σημαντικές για το υπόλοιπο της ζωής μας, συμμετείχαμε χθες στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου του Believe in You με θέμα «Η μάχη των φύλων – Αποτελεσματική επικοινωνία στο ζευγάρι» με εισηγήτρια την κα. Εύη Ξυραφά (Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια).

Ξεκινώντας κι αφού συστηθήκαμε όλοι οι συμμετέχοντες κι εξηγήσαμε τις προσδοκίες που έχει ο κάθε ένας από εμάς μετά το πέρας του σεμιναρίου, αναφερθήκαμε στον τίτλο του (Μάχη των φύλων) και αναλύσαμε τις διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών. Το κλειδί για να ξεκλειδώσουμε/ λύσουμε όλα τα εμπόδια για τα οποία κάναμε λόγο, βρίσκεται στην κατανόηση και την αποδοχή αυτής της διαφορετικότητάς μας. Μέσω παραδειγμάτων αντιληφθήκαμε καλύτερα τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιδρούμε σε συγκεκριμένες καταστάσεις, χωρίς να περιοριζόμαστε σε τυπικές θεωρίες. Πρωταρχικό ρόλο και πρώτο βήμα στο να διορθώσουμε τους εαυτούς μας, συνειδητοποιήσαμε πως αποτελεί η θετική σκέψη.

Στη συνέχεια η κ. Ξυραφά μας επεσήμανε τους λόγους που τα ζευγάρια οδηγούνται στον χωρισμό, καθώς και τους παράγοντες που τους επηρεάζουν. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε το κατά πόσο ο κάθε ένας διατίθεται να προσπαθήσει για την σχέση του, ξεκινώντας από τον εαυτό του. Θυμηθείτε: «Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν»!

Με υπέροχη διάθεση, γελώντας και συχνά διακωμωδώντας καταστάσεις που οι ίδιοι βιώνουμε ή ζήσαμε στο παρελθόν, λίγο πρίν το τέλος του πρώτου αυτού μέρους ενός σεμιναρίου που όλοι θα έπρεπε να παρακολουθήσουν, ήρθε η ώρα να «παίξουμε» προσπαθώντας να εξηγήσουμε κάποιες φωτογραφίες ζευγαριών (ή πιθανώς ζευγαριών) αποκωδικοποιώντας την γλώσσα του σώματός τους. Οι άντρες της ομάδας δυσκολεύτηκαν σε αυτό το σημείο. Η τάση να σκέφτονται πιο πρακτικά και λογικά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής τελικά!

Η επικοινωνία αποτελεί το μέσο εκείνο με το οποίο καλύπτουμε όλες μας τις ανάγκες. Αναλογιζόμενοι λοιπόν την σπουδαιότητά του, τέτοιου είδους σεμινάρια αξίζουν τα μέγιστα. Διαμορφώνουν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή μας και συνολικά στην ευτυχία μας. Με πολλή δουλειά και μεγάλη ανυπομονησία, δίνουμε ραντεβού για το επόμενο μέρος του σεμιναρίου μας.

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας θα συναντηθούμε αναλύοντας το καυτό θέμα της «Διαχείρισης Συγκρούσεων». Αν οι συγκρούσεις έχουν «χτυπήσει την πόρτα» και στη δική σας σχέση, αξίζει να λύσετε το πρόβλημα στην αρχή του, όσο ακόμα είναι μικρό. Με γνώση και εξάσκηση η επικοινωνία των δύο φύλων μπορεί να γίνει αρμονική και αποτελεσματική. Δεν είναι απαραίτητο κάθε διαφωνία, να οδηγεί σε σύγκρουση. Αρκεί να ξέρετε τον τρόπο να τις αποφύγετε ή να τις ξεπεράσετε ομαλά. Να θυμάστε: «Με δύναμη και πειθαρχία, θα οδηγηθούμε στα επιθυμητά αποτελέσματα». Και όπως είπε και η κα. Ξυραφά «Τα πράγματα είναι τόσο εύκολα, όσο θέλουμε εμείς να είναι»!

Συντάκτης: Ιωάννα Καλεμίδου,

Influence:

Μαζί θα περιηγηθούμε στον απύθμενο κόσμο της ψυχολογίας κι όσων παραπλεύρως μας/με απασχολούν και θα προσπαθήσουμε να τα ερμηνεύσουμε και να τα κατανοήσουμε…