Σεμιναριακός κύκλος «Αυτοεπίγνωση, η οδός προς την αυτογνωσία»

Συντάκτης: Flowmagazine

Influence:

Ο Κύκλος Σεμιναρίων ‘’Αυτοεπίγνωση η Οδός προς την Αυτογνωσία’’ απευθύνεται σε όλους εμάς  που αναζητούμε Αρμονία, Υγεία, Αυτογνωσία και Εξέλιξη στην ζωή μας.

Σκοπός του Βιωματικού Κύκλου Σεμιναρίων ‘’Αυτοεπίγνωση η Οδός προς την Αυτογνωσία’’  είναι να έρθουμε σε Συνειδητή επαφή με τα Συναισθήματα και τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας που έχουμε υιοθετήσει ως παιδιά και ως ενήλικες στην πορεία της ζωής μας. Να αναγνωρίσουμε ποιές είναι δυσλειτουργίες που δυσχεραίνουν τη ζωή μας με σκοπό την Αλλαγή.

Με τη διδασκαλία και την πρακτική εξάσκηση των Τεχνικών Αυτοεπίγνωσης και Αυτοπαρατήρησης θα βαδίσουμε προς την Αυτογνωσία, με στόχο τη μείωση του άγχους και την καλυτέρευση της Ποιότητας της Ζωής μας.

Θα προσεγγίσουμε θεωρητικά και  βιωματικά οκτώ(8) Τεχνικές της Ενεργειακής Ψυχολογίας που θα μας ανακουφίσουν συναισθηματικά και ταυτόχρονα θα προάγουν την Ισορροπία και την Αρμονία μας. Τα αρνητικά συναισθήματα, οι δυσλειτουργικές και περιοριστικές σκέψεις έχουν αρνητική επίδραση στη υγεία μας.

«ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΣ» Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69B 14121 Ηράκλειο Αττικής (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ)

Διάλεξη: «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 (ώρα 19.00-22.00) 

 • Τέσσερα βασικά συναισθήματα που εμποδίζουν την Ευτυχία μας: Ενοχή, Ντροπή, Αμηχανία, Ευθιξία (Προσβολή).
  Πώς να αντιμετωπίσουμε Αρνητικούς ανθρώπους.
  Ανάλυση των συναισθημάτων του θυμού και της εκδίκησης.
  Τεχνικές αναπνοών, Διαλογισμός στο κέντρο της Καρδιάς.
  Διάλογος, και η Βιωματική Τεχνική της Ουσιαστικής Επικοινωνίας.
  Τεχνική του T.A.T.

Εισηγήτρια: Ντόβα Ξένια
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΕΦΑΑ (Ειδικότητα Άσκηση-Ευρωστία-Υγεία)
Δασκάλα Yoga ΙΥΤΑ Αυστραλίας
Master σε Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία
(*** παρακάτω δείτε αναλυτικότερες πληροφορίες για την εισηγήτρια… )

Επιμέλεια: Σταυρόπουλος Νικόλαος
Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Οι τρίωρες Αυτόνομες, Διαδραστικές και Συμμετοχικές Διαλέξεις του Νέου Σεμιναριακού Κύκλου πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Πολιτισμού, Επιμόρφωσης και Διαλέξεων του “Πόλις” (Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης 69Β κοντά στο Σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο Αττικής), κάθε Τρίτη 19.00-22.00

Στο τέλος του Κύκλου των Διαλέξεων (Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018) θα απονεμηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης & θα διανεμηθεί Εκπαιδευτικό Υλικό

Περισσότερες Πληροφορίες: τηλ: 210 8000009 – 210 2770181

Συμμετοχή-Παρακολούθηση 10€ ανά διάλεξη

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Agenda – Calendar Πολιτισμού & Εκπαίδευσης
http://polis.edu.gr/calendar

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΣ
Εκπαίδευση & Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική
Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β 
(ΕΙΣΟΔΟΣ)
14121 Ηράκλειο Αττικής
τηλ.: 
210 8000009 – 210 2770181 
E: 
education@polis.edu.gr
W: 
www.polis.edu.gr
F: 
www.facebook.com/polis.education

*** Λίγα λόγια για την Ξένια Ντόβα εισηγήτρια του Σεμιναριακού κύκλου

 • Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα ‘’Ευρωστία, Άσκηση καιΥγεία’’ σε θέματα που αφορούν την Ολιστική Αρμονία και Υγεία του ανθρώπου όπως: Θεραπευτική Άσκηση,  Ψυχική Υγεία και Άσκηση, Άσκηση και Αναπνοή, Άσκηση και Υγιεινή Διατροφή, Φυσιοθεραπεία, Εργοφυσιολογία…

 • Πιστοποιημένη Δασκάλα Yoga. Εκπαιδεύτηκε παρακολουθώντας σεμινάρια από αξιόλογους δασκάλους στην Ινδία, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική (Todd Tesen, Jaye Martin, Desiree Rumbaugh, Noah Maze, John Friend κτλ.). Δημιουργός του Prana Yoga Studio (www.pranayoga.gr) όπου πραγματοποιούνται μαθήματα Yoga, Διαλογισμού, Pilates, Χορού…

 • Παράλληλα με την προσωπική της ψυχοθεραπεία, παρακολούθησεί Σεμινάρια Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας επί σειρά ετών. Εκπαιδεύτηκε για  έξι χρόνια στην ‘’Εσωτερική Ψυχολογία’’ της Αλίκη Μπέιλυ, στο κέντρο “Σύνθεσις” με τον Ιωάννη Ψάρα. Μελετάει όλο το εμπνευσμένο σύστημά της: τις ‘’Επτά ακτίνες’’, την ‘’Εσωτέρα Θεραπευτική’’...

 • Πτυχιούχος Συμβουλευτικής και Συμβουλευτικών ικανοτήτων με Πιστοποίηση Ενεργειακών Τεχνικών ( Master Reiki, Brofman, E.F.T, Θεραπευτικός κώδικας κτλ.) όπου χρησιμοποιεί συμπληρωματικά μαζί με τη Συμβουλευτική.

 • Πτυχιούχος και Πιστοποιημένη σε Νευρογλωσσικό προγραμματισμό NLPPractitioner, Time Line Therapy και Υπνοθεραπεία κατά Erickson.

 • Πιστοποιητικά επιμόρφωσης:  ‘’Ψυχοθεραπεία Θεωρία και Πράξη’’ και ‘’Εναλλακτικές Ψυχολογικές Θεραπείες- Μέθοδοι και Αποτελέσματα’’ Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α).

 • Τελειόφοιτη Master Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική”.

 • Εργάστηκε ως μόνιμη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στη Δημόσια Εκπαίδευση από όπου και αποχώρησε οικειοθελώς, αφοσιώνοντας το χρόνο και την ενέργειά της στη Θεραπευτική Yoga και τη Συμβουλευτική.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…