Σεμινάρια παρατήρησης και αναγνώρισης πουλιών

Συντάκτης: Flowmagazine

Σεμινάρια παρατήρησης και αναγνώρισης πουλιώνΟρνιθολογική χωρίς παρατήρηση πουλιών δεν γίνεται, όπως και δε γίνεται παρατήρηση πουλιών χωρίς εκπαίδευση!

Γι’ αυτόν το λόγο, η Ορνιθολογική προσφέρει σε μέλη και εθελοντές, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να εξοικειωθεί με την παρατήρηση πουλιών και να συμμετάσχει ως νέος εθελοντής, έναν κύκλο τεσσάρων σεμιναρίων.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα σεμιναρίων έχει ως εξής:

  • Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012: εισαγωγικό στις τεχνικές αναγνώρισης πουλιών
  • Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013: σεμινάριο για τα υδρόβια
  • Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013: σεμινάριο για τα αρπακτικά
  • Κυριακή 17 Μαρτίου 2013: σεμινάριο για τα αγροτικά και δασικά είδη.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες αρχάριους και στοχεύουν να μεταδώσουν τις βασικές γνώσεις αναγνώρισης. Περιλαμβάνουν επίσης παρατήρηση πουλιών στο πεδίο για πρακτική άσκηση.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη και για όσους εγγραφούν νέα μέλη. Τα μη μέλη καταβάλλουν 10 ευρώ και για τα τέσσερα σεμινάρια με την εγγραφή τους.

Σεμινάρια παρατήρησης και αναγνώρισης πουλιώνΓια τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Αίτησης Εγγραφής (επίσης επισυναπτόμενη).

Το πρόγραμμα για το πρώτο σεμινάριο, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, Αίθουσα Παλιό Οινοποιείο (δίπλα στο Νaturashop), έχει ως εξής:

Α) Παρουσιάσεις (ώρες 11:00 – 13:15):

  • Εισαγωγή στην παρατήρηση πουλιών – Τεχνικές και τρόποι αναγνώρισης – Χρήστος Βλάχος, Φωτογράφος Άγριας Φύσης & μέλος Ορνιθολογικής
  • Τα εθελοντικά προγράμματα καταγραφής πουλιών της Ορνιθολογικής – Σπύρος Ψύχας, Υπ. Εθελοντών Ορνιθολογικής
  • Παρουσίαση εμπειριών παρατήρησης πουλιών από εθελοντές

Β) Παρατήρηση και αναγνώριση πουλιών στο πεδίο (ώρες 13:15- 14:30):

Η παρατήρηση πουλιών θα γίνει σε επιλεγμένες θέσεις του Πάρκου (λίμνες- καλαμώνες, δάσος, ανοιχτοί χώροι, καλλιέργειες) από έμπειρους εθελοντές ή εργαζόμενους της Ορνιθολογικής.

Πληροφορίες:

Γραφείο της Ορνιθολογικής στο Πάρκο «Α. Τρίτσης»

Τηλ.: 210 2316977 και 6974510976 , Σπύρος Ψύχας – Υπεύθυνος Εθελοντών

Website: www.ornithologiki.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…