Σελίδες στο internet ή εφαρμογές που μπορείτε να πουλήσετε ό,τι δεν χρειάζεστε

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Η σημερινή εποχή της  κρίσης έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές στις καταναλωτικές μας συνήθειες. Οι περισσότεροι από μας έχουμε στο σπίτι μας παλιά ρούχα, βιβλία, μικροέπιπλα, τα οποία δεν χρησιμοποιούμε πλέον  και το μόνο που κάνουν είναι να γεμίσουν χώρους του σπιτιού μας δυσκολεύοντας τη ζωή μας. Υπάρχουν τρόποι  να απαλλαγούμε από τα παλιά αντικείμενα και να κερδίσουμε χρήματα από αυτό.

Στο internet μπορούμε να βρούμε ιστοσελίδες μέσα από τις οποίες πωλούνται και αγοράζονται παλαιά  και μεταχειρισμένα αντικείμενα . Παρακάτω  σας δίνουμε κάποιες ιστοσελίδες για να κάνετε τις δικές σας πώλησες ή και αγορές.

  1. Pouliseto

Πρόκειται για μια εφαρμογή  όπου μπορεί ο καθένας να ανεβάζει εύκολα και γρήγορα την αγγελία του.  Ανεβάζοντας την αγγελία  χιλιάδες χρήστες θα την δουν αμέσως.Υπάρχει  η δυνατότητα  επεξεργασίας,  τροποποίησης και διαγραφής των αγγελιών κάθε χρήστη. Επίσης  ο χρήστης μπορεί να φτιάξει λίστα με τις αγαπημένες του αγγελίες ώστε να τις βρίσκει άμεσα και τέλος εάν κάποιος  ψάχνει  και δεν βρίσκει ένα αντικείμενο μπορεί να βάλει μια ειδοποίηση και να ενημερωθεί όταν αυτό γίνει διαθέσιμο.

Η διαδικασία προϋποθέτει  τη δημιουργία λογαριασμού, το  ανέβασμα  φωτογραφιών  του αντικειμένου και μια σύντομη περιγραφή του αντικειμένου.

  1. eBay

Είναι το μέρος όπου κάθε μέρα γίνονται εκατομμύρια αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων ειδών. Η διαδικασία είναι απλή.

-ανοίγεις λογαριασμό σε  paypal και eBay για να δέχεσαι πληρωμές και να μεταφέρεις τα χρήματα των παραγγελιών σου

-ολοκληρώνεις την εγγραφή σου και στο προφίλ σου συνδέεις έναν τραπεζικό λογαριασμό και μια πιστωτική  η χρεωστική  κάρτα. Στο προφίλ σου μπορείς να βάλεις πληροφορίες για εσένα και τα ενδιαφέροντά σου καθώς και μια φωτογραφία σου. Σημαντικό για σένα είναι να σε εμπιστευτούν πιθανοί αγοραστές.

-επίλεξε τι θα πουλήσεις στο eBay

Ψάξε να βρεις πράγματα που δεν τα χρησιμοποιείς πια, μικρά και ελαφριά στην αρχή, για να υπάρχει μικρή χρέωση  στα μεταφορικά.

-ενημερώσου για τις χρεώσεις ανάλογα τη χώρα και το βάρος και εάν καταφέρεις να ενσωματώσεις το κόστος στην τιμή  θα σε προτιμήσουν περισσότεροι αγοραστές

-ανέβασέ το

Απαραίτητη είναι η περιγραφή του αντικειμένου στην οποία θα πρέπει να αναφέρεις και τα ελαττώματα που πιθανότατα θα έχει το αντικείμενο. Διάλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες του αντικειμένου και η καταχώρηση σου είναι πλήρης.

-απάντησε γρήγορα

φρόντισε να απαντήσεις γρήγορα και με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις των πιθανών αγοραστών

-συσκεύασε και στείλε

Είναι απαραίτητο το κάθε  αντικείμενο να συσκευαστεί  σωστά και να είστε έτοιμος για την αποστολή του  από το κοντινότερο ταχυδρομείο .

  1. let go

Η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά για αγοραπωλησίες σε τοπικό επίπεδο.

Πουλήστε ό,τι  δεν χρειάζεστε  και βρείτε μοναδικές  προσφορές κοντά σας.

Μπορείτε να δημοσιεύσετε ένα  αντικείμενο για πώληση μέσα  σε λίγα δευτερόλεπτα. Η  εφαρμογή αυτή  έχει  τη δυνατότητα ακριβούς αναγνώρισης εικόνας και τεχνητής νοημοσύνης για αυτόματο τίτλο και κατηγοριοποίηση των μεταχειρισμένων αντικειμένων.

Η εφαρμογή  αυτή  σας παρουσιάζει  μια μεγάλη ποικιλία προιόντων  κοντά σας, με τη δυνατότητα να συνομιλήσετε άμεσα  με τοπικούς αγοραστές και πωλητές.

Είναι μια δωρεάν εφαρμογή  με 10.000.000 χρήστες, προτείνεται από τους New York Times  και το USA Today.

Πιστεύουμε  ότι σας βοηθήσαμε να βρείτε μια επικερδή λύση για τα παλιά σας αντικείμενα.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr