Σεφταλιά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

ΣεφταλιάΟι σεφταλιές είναι κιμάς από μοσχάρι και χοιρινό μαζί με άλλα αρωματικά και ψήνονται στο φούρνο ή στη σχάρα, παραδοσιακό φαγητό που θα βρείτε στην Κύπρο. Δεν είναι δύσκολο στην εκτέλεση αρκεί να έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας! Αξίζει το αποτέλεσμα!

Υλικά

600 γρ. κιμάς μόσχου
400 γρ. κιμάς χοιρινός
200 γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
200 γρ. κρεμμύδι ξερό
1 αβγό
100 ml ελαιόλαδο
Xυμός 1 λεμονιού
500 γρ. σκέπη – μπόλια από χοιρινό ή αρνί
Aλάτι, πιπέρι
Κανέλα τριμμένη
Ρίγανη
Μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Βάζετε τη σκέπη στο νερό με λίγο λεμόνι για 1 ώρα για να ασπρίσει και να μαλακώσει.
  • Σε μια λεκάνη βάζετε τους κιμάδες, την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το αβγό.
  • Ζυμώνετε πολύ καλά ώσπου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Στραγγίζετε την σκέπη και την κόβετε σε μικρά τεμάχια 5 Χ 5 εκ. περίπου.
  • Τυλίγετε την ανάλογη γέμιση στο κάθε τεμάχιο της σκέπης και ψήνετε στο φούρνο ή στην σχάρα.
  • Στο το τέλος του ψησίματος, σβήνετε ή περιχύνετε με χυμό λεμονιού και σερβίρετε με πίτες και μία μικρή σαλάτα με ψιλοκομμένη τομάτα και μαϊντανό.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…