Μυστικά για οικονομικές επιλογές βιολογικών προϊόντων

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη

Τα βιολογικά προϊόντα -ως ποιοτικότερα- είναι κατά γενική ομολογία ακριβότερα από τα αντίστοιχα συμβατικά. Ακολουθούμε μικρά μυστικά που μπορούν να μας δώσουν έξυπνες επιλογές για οικονομικά βιολογικά προϊόντα. Χρειάζεται να δράσουμε δημιουργικά ώστε να περιορίσουμε το κόστος τους, αλλά και να γευτούμε την ποιοτική διαφορά τους. Τα βιολογικά έχουν αποδειχθεί περισσότερο θρεπτικά και υγιεινά από τα κοινά τρόφιμα και η τιμή τους δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην κατανάλωση τους. Ορισμένες συμβουλές για να γίνουν πιο προσιτά στην τσέπη σας…

  • Προτιμήστε να αγοράζετε βιολογικά προϊόντα από εξειδικευμένα καταστήματα. Η τιμή θα είναι πιο προσιτή σε σχέση με άλλα καταστήματα που θα πωλούν και συμβατικά προϊόντα.
  • Είναι πιο οικονομικό για τη τσέπη σας να αγοράζετε ξεχωριστά κάθε είδος των βιολογικών προϊόντων που χρειάζεστε και όχι συσκευασμένα ως σύνολο από κάποια εταιρεία.
  • Προσπαθήστε να τρώτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των φρούτων και των λαχανικών. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τα κοτσάνια από τα κουνουπίδια και τα χόρτα, τις φλούδες της πατάτας και το ξύσμα εσπεριδοειδών. Είναι χρήσιμα, ας μην τα σπαταλάμε.
  • Βασικός κανόνας για τις αγορές είναι να δημιουργείτε μια λίστα για τα ψώνια και να την τηρείτε. Τα μικροπράγματα είναι αυτά που μας βγάζουν εκτός προϋπολογισμού.
  • Συμφέρει να αγοράζετε φθηνότερο βιολογικό κρέας, όπως είναι το βοδινό. Το βιολογικό βοδινό είναι πλουσιότερη τροφή από κάθε κοινό κρέας. Επιπλέον, σκεφτείτε τη μείωση του κρέατος στη διατροφή σας. Αντικαταστήστε το με άλλα γεύματα υψηλά σε πρωτεΐνη, όπως φακές και φασόλια.
  • Καλλιεργείστε τα δικά σας φρούτα και λαχανικά ακόμη και μέσα σε μία ζαρντινιέρα. Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν χώρο, τότε προσπαθήστε να έχετε και δικές σας κότες και μέλισσες.

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.