Σε ινστιτούτο ή στο σπίτι το μανικιούρ/πεντικιούρ θέλει την προετοιμασία του

Συντάκτης: Flowmagazine

Η επίσκεψη σε nail bar είναι απολαυστική καθώς αφηνόμαστε στους επαγγελματίες, όμως θέλει κι αυτή την προετοιμασία της. Όλα τα μυστικά που θα κάνουν το μανικιούρ και πεντικιούρ σας να αντέξει πάρα πολύ, είτε το κάνετε μόνες σας είτε όχι!

Για ένα εντυπωσιακό και αναλλοίωτο χρώμα στα νύχια σας χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια βήματα προετοιμασίας, να κάνετε δηλαδή την κατάλληλη προεργασία για να πάρετε το 100% της λάμψης και της διάρκειας στο μακινικούρ/πεντικιούρ σας.

Για το nail bar

 1.  Mην κόβετε ή λιμάρετε τα νύχια σας μόνες. Είναι πολύ πιθανό να το παρακάνετε και να χαλάσετε το σχήμα τους.
 2. Πάντα τα εργαλεία πρέπει να περνούν από διαδικασία αποστείρωσης, αλλά για να είστε απόλυτα ασφαλείς φροντίστε να έχετε μαζί τα δικά σας.
 3. Δύο από τα αυστηρά προσωπικά αντικείμενα είναι η χαρτολίμα, ή οποία δεν μπορεί  να αποστειρωθεί, καθώς και το εργαλείο αφαίρεσης κάλων.
 4. Αποφύγετε τους ανεμιστήρες για το στέγνωμα των νυχιών, αφού συχνά δημιουργούν μικρές φουσκάλες αέρα στην επιφάνειά τους και αυτά δεν στεγνώνουν ομοιόμορφα.

Για το σπίτι 

 1. Κάνετε τους ήπια απολέπιση με ένα buffer. Όσο πιο λεία είναι η επιφάνειά τους, τόσο περισσότερο θα κρατήσει το βερνίκι. Επιπλέον, πριν το buffer, απλώστε λίγο από το ειδικό λάδι για παρανυχίδες, το οποίο θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα.
 2. Μην προσπαθείτε να τραβήξετε προς τα πίσω τα πετσάκια με μία κίνηση, γιατί θα τραυματίσετε το δέρμα σας. Αντίθετα, αφού πρώτα έχετε μουλιάσει τα δάχτυλά σας για αρκετή ώρα σε χλιαρό νερό, μπορείτε να ένα ξύλινο στικ να μετακινήσετε τα πετσάκια αργά και πολύ προσεκτικά.
 3. Για να απλωθεί σωστά το βερνίκι δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος λιπαρότητας στην επιφάνεια των νυχιών. Συνεπώς, για να τα ξεβάψετε, επιλέξτε μία φόρμουλα χωρίς ασετόν ή κάποια που δεν περιέχει βιταμίνη Ε ή αλόη. Μπορείτε, μάλιστα, να εφαρμόσετε το προϊόν με χαρτί κουζίνας που δεν αφήνει κατάλοιπα.
 4. Μην ανακινείτε το μπουκάλι με το βερνίκι, γιατί θα δημιουργηθούν φουσκάλες και δεν θα στρώνει καλά. Αντίθετα, τρίψτε ανάμεσα στις παλάμες σας και στη συνέχεια ανοίξτε το.
 5. Απλώστε δύο στρώσεις από το βερνίκι, αλλά αφήστε την καθεμία να στεγνώσει για δύο λεπτά, πριν συνεχίσετε με το top coat. Ο χρόνος αυτός είναι απαραίτητος για να εξατμιστεί η διαλυτική ουσία.
 6. Για να καθυστερήσετε το ξεφλούδισμα του χρώματος στα φρεσκοβαμμένα νύχια, αφήστε τα να στεγνώσουν για πέντε λεπτά και έπειτα βουτήξτε τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για τουλάχιστον δέκα δευτερόλεπτα.
 7. Nα χρησιμοποιείτε top coat κάθε δεύτερη μέρα για να παραμένει το χρώμα στα νύχια σας λαμπερό. 
 8. Μην ξεχνάτε να πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν το μανικιούρ. Έτσι, αποβάλλεται η περίσσια λιπαρότητα και το top coat απλώνεται καλύτερα.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…