Σε αυτή τη χώρα οι κάτοικοι είναι «πάντα ήρεμοι» – Το top10 και οι χειρότερες χώρες

Συντάκτης: Flowmagazine

Σε μερικές χώρες οι άνθρωποι φαίνονται να είναι πιο ήρεμοι και λόγω αυτού να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.  Ποιες είναι όμως αυτές οι χώρες;

Το ξεκίνημα του νέου έτους είναι συνήθως μια εποχή που οι περισσότεροι βάζουν στόχους για τη ζωή τους, όπως να χάσουν βάρος ή να κάνουν καλύτερη διαχείριση των οικονομικών τους. Όμως τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι εύχονται να βρουν την ευτυχία ή την εσωτερική γαλήνη μέσα στη νέα χρονιά.

Για το 2023, το 17% των ανθρώπων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της YouGov έβαλαν ως στόχο να «είναι ευτυχισμένοι». Ποσοστό περίπου 12% θέλουν μέσα στη νέα χρονιά να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία και 11% θέλουν να επικεντρωθούν σε «πνευματικά θέματα».

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup, υπάρχουν ορισμένες χώρες όπου είναι πολύ πιο εύκολο να βρει κανείς την ηρεμία και την εσωτερική γαλήνη.


Διαβάστε Επίσης: 9 καθημερινοί κανόνες ηρεμίας


Νικαράγουα: ηχώρα με τους πιο ήρεμους κατοίκους

Η χώρα με τους πιο ήρεμους κατοίκους φαίνεται ότι είναι η Νικαράγουα. Όταν η έρευνα ρώτησε «πόσο συχνά είστε σε ηρεμία με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας;», το 73% στη Νικαράγουα απάντησε «πάντα».

Η Νικαράγουα έχει επίσης υψηλό «δείκτη θετικής εμπειρίας», σύμφωνα με το CNBC. Αυτό σημαίνει ότι οι ερωτηθέντες έχουν θετικά συναισθήματα για το βιοτικό τους επίπεδο, τις προσωπικές ελευθερίες και την κοινωνική τους ζωή.

Μάλιστα, από τις 10 χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κατοίκων που δηλώνουν ότι έχουν βρει την ηρεμία, οι 7 βρίσκονται στη Λατινική Αμερική.

Οι 10 κορυφαίες χώρες όπου οι άνθρωποι είναι πάντα ήρεμοι:

Νικαράγουα

Ουζμπεκιστάν

Ελ Σαλβαδόρ

Παναμάς

Ονδούρα

Παραγουάη

Δομινικανή Δημοκρατία

Ουρουγουάη

Νότια Αφρική

Ισπανία

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν επίσης την επιλογή να απαντήσουν ότι αισθάνονται ήρεμοι με τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους «συχνά», «σπάνια» ή «ποτέ».

Τέσσερις από τις πέντε κορυφαίες χώρες όπου οι κάτοικοι δήλωσαν ότι ήταν «συχνά» σε γαλήνη, ήταν σκανδιναβικές. Την πεντάδα συμπληρώνει η Ολλανδία.


Διαβάστε ΕπίσηςΑναζητώντας τη χαμένη ηρεμία


Οι χώρες που δεν βρίσκονται ποτέ σε ηρεμία

Όμως, η Ζιμπάμπουε, η Τουρκία και το Μαλάουι είναι χώρες όπου οι άνθρωποι δηλώνουν ότι βρίσκονται «σπάνια» ή «ποτέ» σε ηρεμία.

Στα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Gallup δεν αναφέρεται η θέση της Ελλάδας.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…