Σαλάτα με προσούτο, ρόκα και πεπόνι

Συντάκτης: Βάγια Σαφακα

Μια άκρως καλοκαιρινή σαλάτα. Μας έρχεται από την Ιταλία και συνδυάζει την έντονα δροσερή και αρωματική γεύση του πεπονιου με τη ρόκα και το προσουτο.

Υλικά

1 πράσινη σαλάτα
1 σγουρή σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
5-6 λιαστές ντομάτες
2 φέτες πεπόνι
4-5 φέτες προσούτο
μοτσαρέλα ή φλούδες παρμεζάνας
λίγα καρύδια

Υλικά για τη σος:

ελαιόλαδο (κατά βούληση)
μπαλσάμικο ξύδι (κατά βούληση)
2 κ.γ μέλι
1 κ.γ μουστάρδα
αλάτι, φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε (χοντροκομμένα θα πρότεινα) και τα βάζουμε στην σαλατιέρα μας.
Βάζουμε για 2 λεπτά το προσούτο στο γκριλ ή στην τοστιέρα να γίνει τραγανό.
Κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια και το τοποθετούμε πάνω από τα υλικά μας.
Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε και αυτές.
Βάζουμε τα καρύδια και την μοτσαρέλα ή την παρμεζάνα.
Στο τέλος τοποθετούμε και το προσούτο.
Σε ένα μπλέντερ ή με μίξερ χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Έτοιμη προς κατανάλωση!

Συντάκτης: Βάγια Σαφακα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr