Σαλάτα με πατάτες και σταφίδες
Τι καλύτερο καλοκαιρινό γεύμα από μια δροσιστική σαλάτα. Μια ξεχωριστή συνταγή για τους λάτρεις της πατάτας, με έντονες μυρωδιές και σίγουρη ιδιαίτερη γεύση
Υλικά για 6 άτομα
- 2 κ. πατάτες
- 3 κ.σ. ξερός κόλιαντρος σπασμένος
- 1 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού ροζέ ημίγλυκο κρασί
- 150 γρ. κάππαρη
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- 100 γρ. σταφίδες ξανθές
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
– Πλένουμε καλά τις πατατούλες με τη φλούδα. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τις σοτάρουμε λίγες-λίγες να ροδίσουν απ’ όλες τις μεριές.
– Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πατάμε με σπάτουλα πάνω σε ένα ξύλο κοπής να σπάσουν, χωρίς να λιώσουν.
– Τις απλώνουμε σε μια στρώση σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.
– Όταν αρχίζουν να τσιτσιρίζουν, ρίχνουμε το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού, τον ξερό κόλιαντρο, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
– Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε προσεχτικά μια φορά ακόμη. Είναι έτοιμες μόλις μαλακώσουν και πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να σταθούν λίγο.