Σαλάτα με πατάτες και σταφίδες

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Σαλάτα με πατάτες και σταφίδεςΤι καλύτερο καλοκαιρινό γεύμα από μια δροσιστική σαλάτα. Μια ξεχωριστή συνταγή για τους λάτρεις της πατάτας, με έντονες μυρωδιές και σίγουρη ιδιαίτερη γεύση

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κ. πατάτες
  • 3 κ.σ. ξερός κόλιαντρος σπασμένος
  • 1 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού ροζέ ημίγλυκο κρασί
  • 150 γρ. κάππαρη
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

– Πλένουμε καλά τις πατατούλες με τη φλούδα. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τις σοτάρουμε λίγες-λίγες να ροδίσουν απ’ όλες τις μεριές.

– Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πατάμε με σπάτουλα πάνω σε ένα ξύλο κοπής να σπάσουν, χωρίς να λιώσουν.

– Τις απλώνουμε σε μια στρώση σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

– Όταν αρχίζουν να τσιτσιρίζουν, ρίχνουμε το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού, τον ξερό κόλιαντρο, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

– Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε προσεχτικά μια φορά ακόμη. Είναι έτοιμες μόλις μαλακώσουν και πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να σταθούν λίγο.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.