Σαλάτα με κριθαράκι, τυρί φέτα και μανιτάρια

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Σαλάτα με κριθαράκι, τυρί φέτα και μανιτάριαΤι θα λέγατε σήμερα να τιμήσουμε μία ακόμη σαλάτα πέραν των παραδοσιακών γευμάτων μας; Κριθαράκι, τυρί φέτα και μανιτάρια δένουν όμορφα και υπόσχονται να αφήσουν μία νόστιμη γεύση στον ουρανίσκο σας. Φωτίζουμε και εμείς τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού με αυτή τη δροσερή σαλάτα, και δικαίως την ανακηρύσσουμε στις καλύτερες της λίστας μας!

Υλικά

½ κιλό κριθαράκι

½ φλ. ελαιόλαδο

2 ντομάτες μέτριες χωρίς σπόρους κομμένες σε κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη και κόκκινη πιπεριά κομμένες σε κυβάκια

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζετε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Το ξεπλένετε με κρύο νερό και το αφήνετε να σουρώσει.
  • Τοποθετείτε το κριθαράκι σε ένα μεγάλο μπολ, το αλατίζετε και περιχύνετε το ελαιολάδο με τον χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, τη φέτα και τα μανιτάρια.
  • Το βάζετε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά και το σερβίρετε.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…