Σαλάτα με κουσκούς και μήλο

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Μια κάπως πιο ιδιαίτερη σαλάτα με κουσκούς και κομμάτια μήλου που σε συνδυασμό με τη φέτα και το δυόσμο κάνουν τη διαφορά στο γεύμα σας…

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κουσκούς

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 μεγάλα μήλα

¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

100 gr φέτα

¼ φλιτζανιού καβουρδισμένο κουκουνάρι

¼ φλιτζανιού χοντροκομμένο φρέσκο δυόσμο

1 κουτ. γλ. ρίγανη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κουσκούς, κουνώντας το τηγάνι περιστασιακά, και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε το κουσκούς μέχρι να μαλακώσει, περίπου 6 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα μήλα (κομμένα σε μικρά κομμάτια) και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κουσκούς.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με φέτα και κουκουνάρι.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το δυόσμο, τη ρίγανη και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα τα βότανα.
  • Προσθέτουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές ελαιόλαδο αργά και σταθερά μέχρι να αναμειχθεί καλά.
  • Προσθέτουμε πιπέρι στο dressing, περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.