Σαλάτα με κουσκούς και μήλο
Μια κάπως πιο ιδιαίτερη σαλάτα με κουσκούς και κομμάτια μήλου που σε συνδυασμό με τη φέτα και το δυόσμο κάνουν τη διαφορά στο γεύμα σας…
Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κουσκούς
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα μήλα
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
100 gr φέτα
¼ φλιτζανιού καβουρδισμένο κουκουνάρι
¼ φλιτζανιού χοντροκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 κουτ. γλ. ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κουσκούς, κουνώντας το τηγάνι περιστασιακά, και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε το κουσκούς μέχρι να μαλακώσει, περίπου 6 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα μήλα (κομμένα σε μικρά κομμάτια) και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κουσκούς.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με φέτα και κουκουνάρι.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το δυόσμο, τη ρίγανη και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα τα βότανα.
- Προσθέτουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές ελαιόλαδο αργά και σταθερά μέχρι να αναμειχθεί καλά.
- Προσθέτουμε πιπέρι στο dressing, περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.