Σαλάτα κουνουπίδι ταμπουλέ

Συντάκτης: Ελένη Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου

Το λαχανικό στη λιβανέζικη γαστρονομική εκδοχή του – μια συνταγή μερακλίδικη. Περιχυμένο με μια ιδιαίτερη βινεγκρέτ, το πιάτο μετατρέπεται σε πραγματική εμπειρία!

Υλικά

Για τη Σαλάτα

  • 1 μεσαίου μεγέθους κουνουπίδι
  • 3 αγγούρια
  • 2 βλαστάρια σέλερι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ φλυτζάνι αποξηραμένα κράνα
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο κόλιανδρο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο)
  • 4 κουταλιές της σούπας αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

Για τη Βινεγκρέτ

  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • το ξύσμα από μια κούπα λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • αλάτι & πιπέρι, όσο προτιμάτε

Οδηγίες παρασκευής

  1. Βράζετε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό για ακριβώς 2 λεπτά. Το σουρώνετε και το περνάτε τις φουντίτσες του ελαφρά από το μπλέντερ, όσο να διαλυθούν σε κόκκους (που θυμίζουν πλιγούρι).
  2. Ψιλοκόβετε τα κλωναράκια του σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αγγούρια (σε κυβάκια) και τα αναμειγνύετε με τους κόκκους του κουνουπιδιού, τα ψιλοκομμένα μυριστικά (μαϊντανό και κόλιανδρο), τα κράνα και τα αμύγδαλα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  3. Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ, χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά σ’ ένα βαθύ μπωλ, και μ’ αυτή περιχύνετε το περιεχόμενο της σαλατιέρας. Πασπαλίζετε με σουσάμι και αναδεύετε καλά ώστε η βινεγκρέτ να φτάσει παντού. Σερβίρεστε γενναιόδωρα και απολαμβάνετε!

Συντάκτης: Ελένη Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου,

Influence:

Οι ακαδημαϊκοί τίτλοι σπουδών της είναι στη νομική επιστήμη και η πολυετής επαγγελματική της εμπειρία στο λειτούργημα της δικηγορίας…