Σαλάτα κόκκινων φασολιών

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μια σαλάτα, αλλιώτικη από τις άλλες! Με αρώματα εσπεριδοειδών και γεύση που ξεχωρίζει. Τα κόκκινα φασόλια αποτελούν το κυρίαρχο συστατικό και δίνουν μια καλή αφορμή για αποτοξίνωση. Χωρίς την προσθήκη τυριών και αλλαντικών αυτό το πιάτο από τελεί ένα πρώτης τάξεως διαιτητικό γεύμα.

Σαλάτα κόκκινων φασολιώνΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

Για τη σάλτσα

– χυμός μισού λεμονιού και ενός πορτοκαλιού

– σκόνη γλυκιάς και καυτερής πιπεριάς

– αλατοπίπερο

– 1 κουταλιά καφέ ζάχαρη

– 50 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

– 1 κουταλιά ξύδι κόκκινου κρασιού

– 1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός

– 10 ελιές γεμιστές με πιπεριά ψιλοκομμένες

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά χτυπώντας τα σ’ ένα μπολ.

Για τη σαλάτα

– 100 γρ. βρασμένο ρύζι

– 100 γρ. αντίδι

– ½ αβοκάντο σε φετούλες

– 4 φύλλα μαρούλι

– 1 μικρό πορτοκάλι σε φέτες

– 180 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά που τοποθετούμε επάνω στα φύλλα μαρουλιού και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…