Σαλάτα του Καίσαρα: Η Κλασική Γεύση με Ιστορία

Συντάκτης: Flowmagazine

Μια από τις πιο διάσημες σαλάτες στον κόσμο, η Σαλάτα του Καίσαρα, συνδυάζει απλότητα και γκουρμέ γεύση. Με τραγανά κρουτόν, δροσερό μαρούλι, αυγά και την χαρακτηριστική σάλτσα με αντζούγιες, αποτελεί ένα πιάτο που κλέβει πάντα τις εντυπώσεις.

Λίγα λόγια για την προέλευση

Η Σαλάτα του Καίσαρα δεν είναι απλώς μια σαλάτα. Είναι μια συνταγή με ιστορία που ξεκίνησε σχεδόν τυχαία και κατέληξε να γίνει παγκόσμιο γαστρονομικό σύμβολο. Φρέσκα υλικά, πλούσια υφή και μοναδική σάλτσα δίνουν στο πιάτο αυτό την ξεχωριστή του θέση στο τραπέζι.

Παρά το όνομά της, η Σαλάτα του Καίσαρα δεν προέρχεται από τη Ρώμη, αλλά δημιουργήθηκε στο Μεξικό το 1924 από τον Ιταλό σεφ Caesar Cardini στο εστιατόριό του στην Τιχουάνα. Ο θρύλος λέει ότι εφηύρε τη σαλάτα με ό,τι υλικά είχε διαθέσιμα εκείνη τη μέρα. Από τότε, η συνταγή ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και έγινε κλασική επιλογή σε εστιατόρια και σπιτικά τραπέζια.

Υλικά

Λάδι & βούτυρο

1 μαρούλι

4 φέτες ψωμί κομμένες σε κύβους

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

4 αυγά

4 φιλέτα αντζούγιας

Για τη σάλτσα:

2 σκ. σκόρδο

Χυμός λεμονιού

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Τσιγαρίστε σε λίγο λάδι και βούτυρο τους κύβους ψωμιού μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίξτε τους σε χαρτί κουζίνας και ραντίστε με τριμμένη παρμεζάνα.

Σε πιατέλα τοποθετήστε το πλυμένο και κομμένο μαρούλι.

Βράστε τα αυγά, κόψτε τα στα τέσσερα και προσθέστε τα στο μαρούλι μαζί με τις ψιλοκομμένες αντζούγιες.

Για τη σάλτσα, λιώστε το σκόρδο σε μπολ και ανακατέψτε με τον κρόκο αυγού, το λεμόνι και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ραντίστε τη σαλάτα με τη σάλτσα, προσθέστε τα κρουτόν και σερβίρετε.

Η Σαλάτα του Καίσαρα παραμένει ένα διαχρονικό πιάτο που συνδυάζει απλότητα και κομψότητα. Ιδανική ως συνοδευτικό ή ως ελαφρύ κύριο γεύμα, καταφέρνει να ξεχωρίζει χάρη στη μοναδική της γεύση και την ιστορία που κουβαλά.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…