Ρυζόγαλο με σοκολάτα και σταφίδες
Το κλασικό ρυζόγαλο σε μια μοντέρνα εκδοχή του. Αξίζει ο πειραματισμός, καθώς το κακάο και οι σταφίδες θα ….προβληματίσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σας. Ο χρόνος προετοιμασίας δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
40 γρ. ρύζι γλασέ
3 κουταλιές της σούπας ασπαρτάμη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
580 γρ. γάλα με 1,5% λιπαρά
30 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε το ρύζι με 300 γρ. νερό, σε σιγανή φωτιά, και, όταν μαλακώσει, το σουρώνετε.
- Σε περίπτωση που δεν έχει βράσει καλά, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη.
- Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το γάλα, το βρασμένο ρύζι, την ασπαρτάμη και το κακάο.
- Ανακατεύετε καλά και, πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνετε το κορν φλάουρ, το οποίο προηγουμένως έχετε διαλύσει σε λίγο νερό.
- Ανακατεύετε καλά και, μόλις το μείγμα δέσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε τέσσερα ατομικά μπολ.
- Αφήνετε να κρυώσει και γαρνίρετε με τις σταφίδες.