Ρυζόγαλο με σοκολάτα και σταφίδες

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Το κλασικό ρυζόγαλο σε μια μοντέρνα εκδοχή του. Αξίζει ο πειραματισμός, καθώς το κακάο και οι σταφίδες θα ….προβληματίσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σας. Ο χρόνος προετοιμασίας δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

40 γρ. ρύζι γλασέ
3 κουταλιές της σούπας ασπαρτάμη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
580 γρ. γάλα με 1,5% λιπαρά
30 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζετε το ρύζι με 300 γρ. νερό, σε σιγανή φωτιά, και, όταν μαλακώσει, το σουρώνετε.
  • Σε περίπτωση που δεν έχει βράσει καλά, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη.
  • Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το γάλα, το βρασμένο ρύζι, την ασπαρτάμη και το κακάο.
  • Ανακατεύετε καλά και, πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνετε το κορν φλάουρ, το οποίο προηγουμένως έχετε διαλύσει σε λίγο νερό.
  • Ανακατεύετε καλά και, μόλις το μείγμα δέσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε τέσσερα ατομικά μπολ.
  • Αφήνετε να κρυώσει και γαρνίρετε με τις σταφίδες.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…