Ρύζι στο φούρνο

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Μια συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Ελάχιστη προετοιμασία και τη δουλειά αναλαμβάνει ο φούρνος. Ένα εύκολο, υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά

2 ποτήρια του ουίσκι ρύζι σπυρωτό, κίτρινο

4-5 ποτήρια νερό

3 πιπεριές (μια κόκκινη, μια πράσινη, μια κίτρινη) κομμένες σε λωρίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κύβοι ζωμό κότας

Αλάτι, μπόλικο πιπέρι

Τριμμένο τυρί πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα

* Προαιρετικά καλαμπόκι, ζαμπόν

Εκτέλεση

  • Αρχικά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλετε για πιο ελαφρύ μπορείτε να τα τσιγαρίσετε σε λίγο νεράκι.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ψηλό ταψί, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 230-250 βαθμούς στον αέρα για μια ώρα.
  • Σερβίρεται ζεστό, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.

Καλή σας απόλαυση!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.