Ρομαντικά “δώρα” για εκείνη

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης

Πλησιάζει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και… αγχώνεστε για το δώρο που «πρέπει» να κάνετε; Η καρδιά είναι γεμάτη αλλά οι τσέπες… άδειες; Μην ανησυχείτε καθόλου. Το τμήμα κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στη Μεγάλη Βρετανία φρόντισε για όλα τα ερωτευμένα φτωχαδάκια της υφηλίου κι αποφάσισε να τα βγάλει από τη δύσκολη θέση. Ρώτησε, λοιπόν, πάνω από 3.000 γυναίκες διαφορετικής ηλικίας και οικονομικής κατάστασης ποιο θα ήταν το καλύτερο δώρο που θα περίμεναν από τον καλό τους την… συμβολική αυτή επέτειο της αγάπης. Λεπτομέρεια: Τους ζήτησε να αποκλείσουν δώρα τύπου… μονόπετρα, διαμαντένια σκουλαρίκια και λοιπά κοσμήματα ή δείπνα και βραδιές σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Οι απαντήσεις εξάπτουν τη φαντασία και δείχνουν ότι το μεγάλο ποσοστό των ερωτευμένων γυναικών δεν δίνουν τόση σημασία στο δώρο αυτό καθ’ αυτό, αλλά στην κίνηση…

Ρομαντικά «δώρα» για εκείνη8. Καντάδα

Αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στις φωνητικές σας ικανότητες και δεν έχετε φίλους που μπορούν να βοηθήσουν, επιστρατεύστε μέχρι και το… CD player σας. Αρκεί το τραγούδι που θα επιλέξετε να μιλά για έρωτα και αγάπη. Χτυπήστε το κουδούνι της σα να μην συμβαίνει τίποτα και όταν ανοίξει την πόρτα πατήστε το play. Αν μπορείτε να… συνοδέψετε κιόλας, ακόμα καλύτερα. Κοιτάξτε τη στα μάτια, αυτό είναι το σημαντικό, κι αφήστε τη μουσική να… πει τα υπόλοιπα.

7. Πρώτο ραντεβού

Πού συναντηθήκατε πρώτη φορά; Κάτω υπό ποιες συνθήκες; Μπορεί να γίνει κάποιου είδους… αναπαράσταση; Μπορείτε να πάτε στο ίδιο σημείο, να θυμηθείτε τα ίδια λόγια που της είπατε τότε; Ετσι θα σπάσετε το ταμπού του… ξεχασιάρη άνδρα. Αν δεν θυμάστε τίποτα, ζητήστε τη βοήθεια φίλων για να θυμηθείτε λεπτομέρειες.

Ρομαντικά «δώρα» για εκείνη6. Κρασί έξω

Προφασιστείτε ότι θα την πάτε μια απλή βόλτα. Πηγαίνετε κάπου ήρεμα, σε μια ακροθαλασσιά, σε ένα λόφο, κάπου που να… εμπνέει το περιβάλλον. Εχετε ήδη αγοράσει ένα μπουκάλι κρασί από την κάβα της γειτονιάς, έχετε πάρει και δύο κολωνάτα ποτήρια από το σερβίτσιο του σπιτιού, έχετε εφοδιαστεί και με ανοιχτήρι και… την κατάλληλη στιγμή της προσφέρετε ένα ποτήρι κρασί κάτω από τα αστέρια.

5. Κεριά στο σπίτι

Γεμίστε το σπίτι με κεριά. Αν είναι δυνατόν να δημιουργούν… διάδρομο προς την κρεβατοκάμαρα. Ερχεται ανυποψίαστη και βρίσκεται μπρος σ’ ένα απολύτως ρομαντικό θέαμα. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι.

4. Χειροτεχνία

Κάτι που έχετε φτιάξει μόνος σας, ακόμα κι αν δεν… πιάνουν τα χέρια σας, έχει γι’ αυτήν αξία ανεκτίμητη, γιατί δείχνει ότι δεν βλέπετε τη γιορτή σαν υποχρέωση και τρέξατε απλώς να αγοράσετε ένα αρκουδάκι «I Love You» γιατί… έτσι πρέπει. Βάλτε τα δυνατά σας για να φτιάξετε έστω κάτι απλό, με φτηνά υλικά. Θα το στολίσει με καμάρι στο κομοδίνο της, να είστε σίγουροι.

Ρομαντικά «δώρα» για εκείνη3. Κάρτα-Γράμμα

Λένε ότι οι άνδρες δεν τα καταφέρνουν στα λόγια. Πιάστε μολύβι και χαρτί και ξεκινήστε. Μπορεί να σκίσετε πολλά χαρτιά μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά αξίζει τον κόπο. Στην εποχή των sms και των e-mails ένα ερωτικό γράμμα μπορεί να είναι ό,τι πιο ρομαντικό και… απρόσμενο. Να είστε σίγουροι ότι θα το κρατήσει στο πορτοφόλι της…

2. Το αγαπημένο σας

Αποκλείεται να μην έχει δει κάτι δικό σας (ένα διακοσμητικό, ένα ρούχο κτλ.) που να μην το έχει βάλει στο μάτι. Γίνετε γενναιόδωρος και χαρίστε το σ’ αυτήν. Δείχνει τεράστιο συναισθηματικό δέσιμο το να αποχωρίζεστε κάτι αγαπημένο σας. Το βλέπει ως υπόσχεση παντοτινής αγάπης. Αφήστε που, αν παρ’ ελπίδα τα χαλάσετε, κατά 99% θα σας το επιστρέψει.

Ρομαντικά «δώρα» για εκείνη1. Γονατίστε

Καμία γυναίκα δεν μένει ασυγκίνητη μπροστά στο θέαμα ενός γονατιστού άνδρα. Κλίνατε το γόνυ μπροστά της και πέστε της ότι την αγαπάτε. Να είστε αληθινοί, δεν χρειάζεται ούτε να έχετε αποστηθίσει φράσεις, ούτε να έχετε φτιάξει ποιηματάκια. Πέντε λόγια αρκούν. Αν έχετε καταπολεμήσει τη ντροπή και αποφασίσετε να το κάνετε σε δημόσιο χώρο (σε μια πλατεία π.χ.) ακόμα καλύτερα.

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης,

Influence:

Ο Αργύρης Παγαρτάνης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε κάτω από έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη…