Ριζότο με καλαμπόκι και ζαμπόν

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Το ριζότο είναι πάντα μια εύκολη επιλογή για γεύμα. Σήμερα καθόμαστε στο τραπέζι για να απολαύσουμε νόστιμο, κρεμώδες ριζότο με καλαμπόκι και ζαμπόν!

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 και 1/2 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο

3/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

4 φλιτζάνια ζωμό κότας

2 φλιτζάνια φρέσκο καλαμπόκι (από περίπου 3 καλαμπόκια)

200 gr καπνιστό ζαμπόν σε κομματάκια

100 gr τυρί τσένταρ, τριμμένο

1/4 φλιτζανιού φρέσκο σχοινόπρασο κομμένο σε λεπτές φέτες, και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, 1 με 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει αδιαφανές, 2-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό, 1-2 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό κότας και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί, 5 έως 6 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε 2 ακόμη φορές.
  • Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό κότας και το καλαμπόκι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι το ρύζι να είναι τρυφερό και το καλαμπόκι έχει ψηθεί έως μέσα, 5 έως 7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζαμπόν, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά, 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά από τη θερμότητα και προσθέτουμε το τυρί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με το επιπλέον σχοινόπρασο.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.