Ριζότο με θαλασσινά και κρόκο Κοζάνης

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ο κρόκος Κοζάνης (ή σαφράν) θεωρείται πλέον ξακουστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύει τα κύτταρα, βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου και διαθέτει αντικαρκινική δράση. Αξίζει λοιπόν να τον βάλουμε στην μαγειρική μας!

Σε τι μας ωφελεί ο κρόκος Κοζάνης (ή σαφράν):

1. Διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

2. Προστατεύει τα κύτταρα.

3. Βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου.

4. Διαθέτει αντικαρκινική δράση.

Αξίζει λοιπόν να τον βάλουμε στην μαγειρική μας!

Υλικά:

Ελαιόλαδο

Καρότο σε κύβους

Κολοκύθι σε κύβους

Πιπεριές τρίχρωμες σε κύβους

Φοινόκιο σε κύβους

Κρεμμύδι σε κύβους

Πεπεροντσίνο

Καλαμάρι σε κύβους

Χταπόδι σε κύβους

Γαρίδες (2)

Μύδια (5)

Κυδώνια (3)

Γυαλιστερές (1)

Λευκό κρασί

Ζωμός κότας

Ζωμός γαρίδας

Κρόκος Κοζάνης

Βούτυρο

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τα θαλασσινά στο λαδι, σβήνουμε με κρασί και βράζουμε σκεπασμένα για να ανοίξουν τα όστρακα.

Προσθέτουμε το ρύζι, τους ζωμούς, τον κρόκο Κοζάνης και σιγοβράζουμε.

Δένουμε ελαφρώς τη σάλτσα και την κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά, όπου προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε για λίγο.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…