Δεξιά ή αριστερά;

Συντάκτης: Flowmagazine

Πώς περιστρέφεται η κοπέλα; Δεξιόστροφα ή Αριστερόστροφα;

Αυτή η εικόνα δεν περιστρέφεται αντικειμενικά προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Είναι μια δισδιάστατη εικόνα που απλά μετακινείται από τη μία πλευρά στην άλλη.

Το μυαλό μας δεν έχει εξελιχθεί για να ερμηνεύει δισδιάστατες αναπαραστάσεις του κόσμου αλλά τον πραγματικό τρισδιάστατο κόσμο. Έτσι η οπτική μας διαδικασία υποθέτει ότι βλέπουμε μια τρισδιάστατη εικόνα και χρησιμοποιεί στοιχεία για να την ερμηνεύσει ως τέτοια. Ή, αν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, μπορεί απλά να αποφασίσει αυθαίρετα ότι ταιριάζει καλύτερα – δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη κίνηση. Και όταν γίνει αυτή η επιλογή, η ψευδαίσθηση είναι ολοκληρωμένη – βλέπουμε μια τρισδιάστατη περιστρεφόμενη εικόνα.

Κοιτώντας γύρω από την εικόνα, εστιάζοντας στη σκιά ή σε κάποιο άλλο μέρος, μπορούμε να αναγκάσουμε το οπτικό μας σύστημα να ανακατασκευάσει την εικόνα και αυτή τη φορά μπορεί να επιλέξει την αντίθετη κατεύθυνση. Ξαφνικά η εικόνα θα περιστρέφεται αντίθετα.

Μια μικρή βοήθεια:

Η εικόνα αριστερά είναι ένα στιγμιότυπο της κίνησης.

Σε αυτήν την εικόνα μπορείτε να δείτε την κοπέλα με γυρισμένη την πλάτη προς εσάς (στην περίπτωση αυτή βλέπετε το δεξί της πόδι ανασηκωμένο και το αριστερό στο έδαφος). Μπορείτε όμως να την δείτε και με γυρισμένο το πρόσωπό της προς εσάς (σε αυτήν την περίπτωση με το δεξί πόδι στο έδαφος και το αριστερό ανασηκωμένο – δηλαδή αντίστροφα).

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…