Ρίγα, η πρωτεύουσα της Λετονίας

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου

Η πρωτεύουσα της Λετονίας και μεγαλύτερη πόλη της Βαλτικής αποτελεί ένα συναρπαστικό συνδυασμό υπερήφανης λετονικής παράδοσης και επιρροών από τις διάφορες χώρες που την είχαν κατακτήσει στο παρελθόν. Η Λετονία ανεξαρτητοποιήθηκε ξανά το 1991 και η UNESCO χαρακτήρισε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το κέντρο της Ρίγας, με τα εντυπωσιακά κτίρια αρ νουβό. Η Ρίγα άρχισε να υποδέχεται μαζικά τους τουρίστες μετά την εμφάνιση των οικονομικών αεροπορικών ταξιδιών. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν άνετα με τα πόδια την παλιά πόλη και τα άφθονα μπαρ και εστιατόρια της Ρίγας. Ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο δίκτυο λεωφορείων και τραμ προσφέρει εύκολη μεταφορά στη νέα πόλη.

Χαθείτε στους λαβυρίνθους της Παλιάς Πόλης

Το ιστορικό κέντρο της Ρίγας έχει μια ιδιαίτερα ξεχωριστή αρχιτεκτονική τέχνης και έχει ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, οπότε πολλή από την ομορφιά της πρωτεύουσας βρίσκεται συσσωρευμένη εκεί. Στενά δρομάκια και χαριτωμένα σπίτια του 16ου-18ου αιώνα θα δώσουν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα στο ταξίδι σας, ενώ μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό και την πλατεία Livu με πλήθος εστιατορίων και τουριστικά μαγαζιά.

Κάντε βόλτα με το καραβάκι στα κανάλια

Το κέντρο της Ρίγας διαθέτει πολλά κανάλια και τον ποταμό Ντάουγκαβα και ενδείκνυται για μια χαλαρωτική βόλτα σε ένα τουριστικό πλοίο, που θα σας πάει στην Παλιά Πόλη. Εναλλακτικά μπορείτε να εξερευνήσετε τα κανάλια μόνοι σας με τα πλοία-ποδήλατα.

Επισκεφτείτε την Κεντρική Αγορά

Πρόκειται για ένα μέρος με πολυκοσμία και φασαρία, που θα σας δώσει, όμως, την ευκαιρία να δοκιμάσετε τοπικό φαγητό και προϊόντα και να πάρετε μαζί σας γευστικά δωράκια για το σπίτι. Δοκιμάστε τοπικό ψωμί σίκαλης, χυμό σημύδας, χέλι, ξινολάχανο από τους ντόπιους παραγωγούς και τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα που φημίζονται ως τα καλύτερα στην περιοχή.

Επισκεφτείτε τον πύργο της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στην Παλιά Πόλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου,

Influence:

Η Ρουμπίνα Στεφάτου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολείται με την εκπαίδευση κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας…