Ρεβίθια με λουκάνικα στο φούρνο

Συντάκτης: Flowmagazine

Είναι πολλοί αυτοί που δεν τρώνε συχνά τα όσπρια και ιδιαίτερα τα ρεβίθια.  Ένας απλός τρόπος για να δελεάσουμε κάποιον να τα προτιμήσει είναι να τα συνοδέψουμε με  λουκάνικα.

Σας έχουμε μια εύκολη και  νόστιμη συνταγή για να απολαύσετε αυτό το παραγκωνισμένο από πολλούς όσπριο.

Υλικά

  • Μισό κιλό ρεβίθια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά (κομμένα σε μικρά κομμάτια)
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια όλο το βράδυ σε ζεστό νερό.
  • Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.
  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε. Ξαφρίζουμε συνεχώς στην αρχή μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν αφρό, προσθέτουμε αλάτι και τα βράζουμε μέχρι να είναι μέτρια μαλακά.
  • Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό αυτό.
  • Τα μεταφέρουμε σε γάστρα ή σε ταψί το οποίο μετά θα το σκεπάσουμε μα αλουμινόχαρτο.
  • Προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμη  αλάτι,  το πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι , την τριμμένη ντομάτα,  το κρεμμύδι, το  ελαιόλαδο και τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. 
  • Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο βράσαμε τα ρεβίθια. Κλείνουμε τη γάστρα ή σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις,  σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. 
  • Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα ρεβίθια και τα λουκάνικα από πάνω.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…