Ρέικι – Η δύναμη του σύμπαντος

Συντάκτης: Flowmagazine

Ρέικι - Η δύναμη του σύμπαντοςΡέικι σημαίνει πνευματική ζωτική δύναμη. Πρόκειται για μια εναλλακτική ολιστική θεραπεία που έρχεται από την Ιαπωνία και από τη σημασία της μπορούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο στόχος της.

Πρόκειται για μια «ενεργειακή» και ασφαλή τεχνική μέσω της οποίας ο θεραπευτής, αφού έχει γίνει πρώτα ο ίδιος δέκτης συμπαντικής ενέργειας, τη διοχετεύει και στον ασθενή. Αυτό το επιτυγχάνει αγγίζοντας, απαλά με τα χέρια, διάφορα σημεία του σώματος του θεραπευόμενου, όπως το κεφάλι, την κοιλιά, την πλάτη, ή οπουδήποτε αλλού υπάρχει πόνος ή δυσφορία.

Η θεραπεία γίνεται σε όλο το σώμα, είναι ευχάριστη και διαρκεί περίπου μία ώρα. Εάν ο θεραπευόμενος αφεθεί πλήρως στα χέρια του ειδικού, αδειάζοντας το μυαλό του από τις σκέψεις των προβλημάτων του και της καθημερινότητας, τότε θα αισθανθεί μια γλυκιά ζέστη σε κάθε άγγιγμα.

Τα αποτελέσματα του ρέικι θεωρούνται ιδιαίτερα ευεργετικά.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η μέθοδος αυτή διεγείρει το μηχανισμό του οργανισμού για αυτοθεραπεία, απαλλάσσει το σώμα από τις αρνητικές ενέργειες και ξεμπλοκάρει το πνεύμα. Επίσης, καταπιεσμένα συναισθήματα και σκέψεις βγαίνουν στην επιφάνεια και αποβάλλονται.

Κατ’ επέκταση ο θεραπευόμενος χαλαρώνει, βελτιώνει την υγεία του, αποκτά σωματική και πνευματική ευεξία και αναπτύσσει θετικά συναισθήματα.

Να σημειωθεί ότι το ρέικι μπορεί να διδαχθεί εύκολα στον κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος με τη σειρά του θα μπορεί να κάνει αυτοθεραπεία αλλά και θεραπεία στους οικείους του.

Πηγές:

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…