Ραντεβού μέσα στην καραντίνα

Συντάκτης: Παναγιώτης Ντόβας

Αν και η καραντίνα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε έξαρση, η ανάγκη του ανθρώπου να έρθει σε επαφή με άλλους δεν μειώνεται, ειδικά όσον αφορά τον έρωτα. Και ναι, πρώτο ραντεβού με ασφάλεια γίνεται!

Ραντεβού στην καραντίνα; Γίνεται!

Το πρώτο ραντεβού είναι μια διαδικασία που δυσκολεύει και τα δυο φύλα. Το γεγονός ότι θα γνωρίσεις έναν καινούργιο άνθρωπο και θα μοιραστείς τον προσωπικό σου χρόνο είναι μια τεράστια επένδυση, η οποία είναι ακόμα δυσκολότερη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σε πολλούς ανθρώπους δεν έχει περάσει καν η ιδέα για ραντεβού μέσα στην καραντίνα. Ωστόσο, ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον. Έχει περάσει και άλλες δύσκολες καταστάσεις, όπως προηγούμενες αρρώστιες και πολέμους, και επιβίωσε. Το ένστικτο της αναπαραγωγής μπορεί να μειώθηκε, αλλά σίγουρα δεν εξαλείφθηκε. Είτε γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο μέσω κοινωνικών δικτύων, είτε οπουδήποτε αλλού, μην θεωρήσεις παράλογη την σκέψη σου να θες τον ξαναδείς. Αυτό, όμως, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι χρειάζεται να παραβιαστούν οι κανόνες που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Αν συμφωνείτε και οι δυο στο να βρεθείτε από κοντά

Οι γνωριμίες μέσω από τα κοινωνικά δίκτυα είναι ο κυρίαρχος τρόπος γνωριμίας αυτή την περίοδο. Κατά την συνομιλία σας, όταν βλέπετε ότι αυτή προχωράει, είναι συνετό να μάθετε τις διαθέσεις του άλλου ανθρώπου σχετικά με την επικοινωνία από κοντά. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς υπάρχει πιθανότητα να πέσετε στην παγίδα των προσδοκιών για τον άλλο άνθρωπο. Όσο μιλάτε, επενδύετε χρόνο ο ένας στον άλλο. Δε σημαίνει, όμως, ότι επειδή συνομιλούν σε μια περίοδο καραντίνας θα θέλουν οπωσδήποτε να βγουν και ραντεβού.

Κωδικός 6

Σε περίπτωση που είστε από τους τολμηρούς και αποφασίσετε να βρεθείτε, οι επιλογές σας είναι περιορισμένες. Σε μια περίοδο όπου η υγεία είναι το κύριο μέλημα, η προσέγγιση καλό θα ήταν να βρίσκεται σε χαλαρό επίπεδο. Μπορείτε επίσης να συμφωνήσετε να κάνετε κάποιο test πριν συναντηθείτε για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ένα μέρος στο οποίο θα μπορείτε να περπατήσετε και να μιλήσετε είναι προτιμότερο από κάθε άλλη επιλογή.

Με την μάσκα μαζί  

Η χρήση της μάσκας είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας. Το ραντεβού είναι μέρος αυτής. Η χρήση της  είναι σημαντική για λόγους προσωπικής ασφάλειας. Επίσης είναι και ένας τρόπος να φιλτράρεις τον συνομιλητή σου, καθώς οι άνθρωποι έχουν την τάση να χαλαρώνουν τα μέτρα ασφαλείας από ανθρώπους που συμπαθούν και έλκονται. Σε ένα πρώτο ραντεβού ο σκοπός είναι να γνωριστείτε καλύτερα μεταξύ σας. Είναι μια ευχάριστη διαδικασία που, αν γίνει με τις κατάλληλες προφυλάξεις, θα δώσει ένα τεράστιο χαμόγελο στο γκρίζο πλαίσιο του εγκλεισμού που βιώνουμε.

Συντάκτης: Παναγιώτης Ντόβας,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.