Πυρετός; Πώς να τον αντιμετωπίσετε εύκολα και απλά

Συντάκτης: Flowmagazine

Ο πυρετός αποτελεί το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα που μας καταβάλει σε μια ασθένεια. Δείτε πως μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε εύκολα και απλά.

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι αρκετά πολυσύνθετος και με πολλές και διαφορετικές λειτουργίες. Όμως ένα μεγάλο πλήθος μικροοργανισμών και βλαβερών παραγόντων αρκετές φορές προκαλούν επιπλοκές στην υγεία μας.

Η πιο συνηθισμένη από αυτές είναι ο πυρετός. Ευτυχώς η επιστήμη μας προσφέρειτα κατάλληλα εργαλεία για να ρίξουμε τον πυρετό εύκολα και απλά.

Τι είναι ο πυρετός

Ο πυρετός είναι ο τρόπος άμυνας του οργανισμού μας απέναντι σε λοιμώξεις και ασθένειες οι οποίες έχουν ήδη περάσει στον οργανισμό μας.

Οι περισσότεροι παθογόνοι μικροοργανισμοί πεθαίνουν σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας(ένας από τους βασικούς λόγους που μαγειρεύουμε το φαγητό μας). Αυτό συμβαίνει γιατί αδρανοποιούνται τα περισσότερα ένζυμα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν, καθώς επίσης και η ικανότητά τους να πολλαπλασιαστούν.

Πυρετός; Πώς να τον αντιμετωπίσετε εύκολα και απλά

Τα συμπτώματα ότι ανεβαίνει ο πυρετός είναι ρίγη και μυϊκοί πόνοι, αίσθηση αδυναμίας και πονοκέφαλος. Συνεπώς για να τα αντιμετωπίσουμε πρέπει να ιδρώσουμε για να ρίξουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας.


Διαβάστε επίσης: Συνεχόμενα δέκατα: Τι σημαίνουν;


Εντριβή με οινόπνευμα

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, μια και το πρώτο που νιώθουμε είναι ότι κρυώνουμε έντονα, αλλά η εντριβή με οινόπνευμα και μετά να σκεπαστούμε με μια κουβέρτα είναι σίγουρο ότι θα μας κάνει να ιδρώσουμε στο λεπτόμε αποτέλεσμα να μειωθεί η θερμοκρασία μας.

Πυρετός; Πώς να τον αντιμετωπίσετε εύκολα και απλά

Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα μας δαπανά ενέργεια με τη μορφή θερμότητας (η οποία πηγαίνει στο οινόπνευμα) και εμείς ιδρώνουμε επειδή αυτή αποβάλλεται από το σώμα μας.

Χλιαρό μπάνιο

Αποφεύγουμε το ζεστό μπάνιο, γιατί το μόνοπου θα κάνει είναι να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός μας, ενώ εμείς θέλουμε να τη μειώσουμε.

Λόγω του πυρετού, ο οργανισμός μας θα πιστέψει ότι το μπάνιο είναι πολύ πιο κρύο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα, αλλά ένα κρύο μπάνιο θα ρίξει τη θερμοκρασία σχετικά άμεσα αναγκάζοντας το σώμα μας να προσαρμοστεί στις συνθήκες του περιβάλλοντός μας.

Πυρετός; Πώς να τον αντιμετωπίσετε εύκολα και απλά


Διαβάστε επίσης: Μυστικά της γιαγιάς για το κρύωμα και τη γρίπη!


Εντριβή με κρέμες ευκαλύπτου

Ο ευκάλυπτος και το έλαιο που περιέχει είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες. Όσον αφορά τον πυρετό, θα νιώσετε την κρέμα από έλαιο ευκαλύπτου να σας δροσίζει άμεσα και να βοηθά σημαντικά στην αναπνοή σας και στην κυκλοφορία του αίματος. Σιγά σιγά θα αρχίσετε να ιδρώνετε και ο πυρετός μέσα σε λίγη ώρα θα έχει υποχωρήσει.

Αντιπυρετικά και αντιβιώσεις

Όταν ο πυρετός οφείλεται σε ιό, όπως είναι για παράδειγμα το κοινό κρυολόγημα, τα αντιβιοτικά δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Συνεπώς οι παραπάνω μέθοδοι είναι αρκετά αποτελεσματικές ώστε να μας ανακουφίσουν από αυτό το σύμπτωμα.

Όμως αν έχουμε κάποια βακτηριακή λοίμωξη, η συμβουλή του γιατρού είναι απαραίτητη όπως επίσης και η φαρμακευτική αγωγή, αφού τέτοιου είδους λοίμωξη δεν θα φύγει χωρίς τηλήψη αντιβιοτικών και κατάλληλων φαρμάκων.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…