Πώς θα κάνεις μπούκλες χωρίς θερμότητα

Συντάκτης: Τάνια Ατζιαμή, Αισθητικός-Make up artist

Οι μπούκλες θεωρούνται ένα πολύ εντυπωσιακό χτένισμα, το οποίο χαρίζει στις γυναίκες μεγάλη αυτοπεποίθηση. Τα μαλλιά με μπούκλες είναι πολύ όμορφα και εντυπωσιακά, αλλά η διαδικασία είναι λίγο δύσκολη και καθόλου φιλική για την τρίχα, καθώς η θερμότητα από τα εργαλεία styling ταλαιπωρεί αρκετά τα μαλλιά.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε αυτό το όμορφο χτένισμα, αφού υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κάνετε μπούκλες χωρίς τη θερμότητα από το ειδικό ψαλίδι για μπούκλες, την ισιωτική ή το πιστολάκι μαλλιών.

Τους τρόπους αυτούς θα τους βρείτε παρακάτω και είναι οι ιδανικοί για εσάς που θέλετε να ξεκουράσετε τα μαλλιά σας από τη χρήση θερμότητας και τη φθορά που προκαλεί.

Μπούκλες με κορδέλα

Μπορείτε να κάνετε μπούκλες με μία κορδέλα που τυλίγεται γύρω από το κεφάλι, όπως είναι δηλαδή οι αθλητικές κορδέλες. Τυλίξτε γύρω από την κορδέλα μία μικρή τούφα τη φορά και όταν τελειώσετε με όλες τις τούφες τα μαλλιά θα είναι όλα τυλιγμένα γύρω από αυτή.

Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να κοιμηθείτε έτσι και το επόμενο πρωί που θα βγάλετε την κορδέλα θα εντυπωσιαστείτε με τις πολύ όμορφες και σικάτες μπούκλες.

Πώς θα κάνεις μπούκλες χωρίς θερμότητα


Διαβάστε Επίσης: Φυσικές μπούκλες σε 20 μόλις λεπτά!


Με πλεξούδα

Σε νωπά μαλλιά απλώστε ένα serum λείανσης για να διαρκέσουν οι μπούκλες περισσότερο και να μην πετάνε. Στη συνέχεια πλέξτε χαλαρά είτε σε μία μεγάλη πλεξούδα είτε σε πολλές μικρές ανάλογα με τις μπούκλες που θέλετε να πετύχετε. Η μεγάλη πλεξούδα για παράδειγμα θα κάνει πιο χαλαρές μπούκλες ενώ οι μικρές πιο έντονες και σφιχτές.

Μπούκλες με ρόλεϋ

Υπάρχουν πολλών ειδών ρόλεϋ ανάλογα με το στυλ της μπούκλας που θέλετε να πετύχετε. Χωρίστε τα μαλλιά σε όσες τούφες θέλετε και τυλίξτε την κάθε μία σε ένα ρόλεϋ ενώ είναι νωπά τα μαλλιά σας. Περιμένετε να στεγνώσουν, στη συνέχεια λύστε τα, ανοίξτε ελαφρώς τις μπούκλες και ολοκληρώστε το χτένισμα με λίγη λακ για να διαρκέσουν περισσότερο.

Πώς θα κάνεις μπούκλες χωρίς θερμότητα

Μπούκλες με τσιμπιδάκια

Οι μπούκλες με τσιμπιδάκια μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα, καθώς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τυλίξετε τούφα τούφα τα μαλλιά σας σχηματίζοντας μικρά κυκλάκια. Να τονίσουμε ότι τα μαλλιά πρέπει να είναι ελαφρώς βρεγμένα. Για να πετύχετε αυτά τα κυκλάκια πρέπει να τυλίγετε μικρές τούφες γύρω από τα δάχτυλά σας και να τις στερεώνετε με τσιμπιδάκια. Αφήστε για όσες περισσότερες ώρες μπορείτε και όταν τα λύσετε θα έχετε πολύ όμορφες και φυσικές μπούκλες.

Curling band

Αυτός ο τρόπος για μπούκλες χωρίς θερμότητα έχει γίνει τάση και υπάρχει παντού σε Instagram/YouTube/TikTok και πολλές διάσημες και μη γυναίκες τον χρησιμοποιούν.

Τοποθετήστε στην κορυφή του κεφαλιού σας το curlingband και ασφαλίστε το με ένα κλάμερ. Γυρίστε μία μία τούφα γύρω από αυτό, όσο πιο μικρές είναι οι τούφες τόσο πιο έντονο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια πιάστε τις άκρες των μαλλιών με scrunchies και περιμένετε 4-6 ώρες ή μπορείτε να κοιμηθείτε με αυτό. Όταν λύσετε τα μαλλιά σας θα δείτε πόσο όμορφες μπούκλες έχουν δημιουργηθεί.

Συντάκτης: Τάνια Ατζιαμή, Αισθητικός-Make up artist

Influence:

Λατρεύω οτιδήποτε σχετίζεται με την ομορφιά, από περιποιήσεις προσώπου και σώματος, μακιγιάζ, μαλλιά μέχρι και ορισμένα θέματα διατροφής και υγιεινής ζωής…