Πώς θα γίνεις ψηλότερη και θα αποκτήσεις τη σωστή στάση σώματος σε μία εβδομάδα

Συντάκτης: Flowmagazine

Θέλετε να αυξήσετε το ύψος σας και να αποκτήσετε σωστή στάση σώματος; Μπορείτε να το πετύχετε μέσα σε μια εβδομάδα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Η Alice Robinson από την Αγγλία δοκίμασε πολλές μεθόδους και κατάφερε να γίνει ψηλότερη κατά 1,5 εκατοστό μέσα σε μια εβδομάδα, τεντώνοντας την σπονδυλική της στήλη και αυξάνοντας το ύψος του μεσοσπονδύλιου δίσκου κατά 1-2 χιλιοστά. Επιπλέον, με σωστή στάση σώματος μπορείτε να αυξήσετε το ανάστημα σας μερικούς ακόμη πόντους.

Πώς είναι δυνατόν;

Κι όμως, ακόμη και κατά την διάρκεια του ύπνου μπορείτε να ψηλώσετε. Πώς γίνεται αυτό; Ξαπλώνοντας μόλις 10 λεπτά ανάσκελα μπορείτε να γίνετε ψηλότερη κατά 5 χιλιοστά. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η συρρίκνωση που υπόκειται η σπονδυλική μας στήλη κατά την διάρκεια της ημέρας, η οποία επανέρχεται στο φυσιολογικό όταν ξαπλώσουμε. Ωστόσο, μπορείτε να επεκτείνετε την διάρκεια αυτής της αύξησης ύψους κάνοντας συγκεκριμένες ασκήσεις. Βέβαια η ανάπτυξη ενός ενήλικα σταματάει στα 25 έτη, οπότε αν είστε πάνω από αυτή την ηλικία δεν θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Κατάλληλες ασκήσεις

Ποδήλατο

Το ποδήλατο αποτελεί μια άσκηση που μπορεί να σας κάνει ψηλότερη. Αυτό που έχετε να κάνετε προκειμένου να πετύχετε τον συγκεκριμένο στόχο είναι να προσαρμόσετε την σέλα έτσι ώστε τα πόδια σας να είναι τεντωμένα, αλλά να φτάνετε τα πετάλια. Προσέξτε όμως, μην την βάλετε πολύ ψηλά διότι μπορεί να τραυματίσετε τις αρθρώσεις σας.

Πώς θα γίνεις ψηλότερη και θα αποκτήσεις τη σωστή στάση σώματος σε μία εβδομάδα

Μονόζυγο

Αυτή είναι μια από τις ευκολότερες ασκήσεις. Δεν χρειάζεται να κάνετε chin-ups, απλά να κρέμεστε κρατώντας την μπάρα. Σταθείτε σε αυτή την στάση όσο μπορείτε και μέρα με τη μέρα αυξήστε την ώρα που κάθεστε. Κάνοντας αυτή την άσκηση οι σπόνδυλοι τεντώνονται και δυναμώνουν μαζί με τους κοιλιακούς σας.

Σταθείτε στους ώμους σας

Τεντώστε τα πόδια σας όσο πιο πολύ μπορείτε, διατηρώντας το σώμα σας στην σωστή κλίση. Μην αφήσετε τα πόδια σας να πέσουν απότομα διότι μπορεί να τραυματιστείτε.

Η άσκηση της «Κόμπρας»

Η συγκεκριμένη άσκηση δεν κάνει καλό μόνο στην σπονδυλική σας στήλη, αλλά δυναμώνει παράλληλα τους μύες της πλάτης, των κοιλιακών, του πίσω μέρους των μηρών και των γοφών σας.

Κάμψεις

Σκύψτε μπροστά και προσπαθήστε να φτάσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας έχοντας πάντα τεντωμένα τα πόδια σας. Ξεκινήστε σιγά σιγά και αυξήστε μέρα με την μέρα τον αριθμό των κάμψεων και το βάθος τους.

Πώς θα γίνεις ψηλότερη και θα αποκτήσεις τη σωστή στάση σώματος σε μία εβδομάδα

Πηδηματάκια

Το σχοινάκι, το μπάσκετ ή τα απλά πηδηματάκια είναι μια πολύ καλή άσκηση για να γίνετε ψηλότερη και να αποκτήσετε καλή στάση σώματος. Οι ασκήσεις αυτές δυναμώνουν τα κόκαλα και τους μύες.

Ανασηκώστε τους γοφούς

Αυτή η απλή άσκηση βοηθάει στην ενδυνάμωση του κάτω μέρους της πλάτης, ενώ παράλληλα γυμνάζει τους κοιλιακούς και τους γλουτούς σας.

Κολύμβηση

Μακράν η καλύτερη άσκηση. Στο νερό, το φορτίο στους μεσοσπονδύλιους δίσκους και τα οστά είναι πολύ μικρότερο και οι αρθρώσεις σας γίνονται πιο ευκίνητες. Αυτό καθιστά ευκολότερη την αύξηση του ύψους.

Τι θα πρέπει να λάβετε υπόψη

Εκτός από τις παραπάνω ασκήσεις, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το ύψος σας: η  διατροφή και ο σωστός  ύπνος. Προκειμένου να ψηλώσετε, θα πρέπει να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, βιταμίνης D και άλλων στοιχείων και βιταμινών που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργεί σωστά. Επίσης, θα πρέπει να κοιμάστε σε επίπεδη και σκληρή επιφάνεια. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ορθοπεδικό στρώμα και το αντίστοιχο μαξιλάρι. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να ψηλώσετε και να αποκτήσετε σωστή στάση σώματος.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…