Πως τα dating apps ευνοούν το φλερτ

Συντάκτης: Παναγιώτης Ντόβας

Τα dating apps γίνεται συνεχώς όλο και πιο δημοφιλή. Πως όμως αυτό σε ευνοεί στο φλερτ;

Ζούμε σε μια περίεργη εποχή. Περνάμε τις περισσότερες ώρες κλεισμένοι μέσα σε τέσσερις τοίχους, με τις κοινωνικές συναναστροφές μας να είναι αρκετά περιορισμένες ως και ανύπαρκτες. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την κατάσταση που βιώναμε. Μας λείπει να δούμε τους φίλους μας, να πιούμε το ποτό στο μπαρ που θέλουμε, νοσταλγούμε μια καινούργια γνωριμία. Εδώ έρχονται τα dating apps, τα οποία υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 

Σου δίνουν την δυνατότητα να <<φλερτάρεις >> πίσω από μια οθόνη, έχοντας υποστηρικτές αλλά και μη. Γενικά όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή έχουν τα θετικά τους, αλλά και τα αρνητικά τους. H οπτική γωνία που τα προσεγγίζεις είναι πάρα πολύ σημαντική και σίγουρα έχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα κάποια από τα οποία είναι: 

#1. Απόλυτη Ευελιξία

Η ευελιξία που προσφέρουν τα dating apps έχει φέρει μια επανάσταση, όχι γιατί έκαναν το φλερτ πιο εύκολο, αλλά γιατί σου έδωσαν τεράστιες δυνατότητες. Δεν υπάρχει άνθρωπος που πριν την ανακάλυψή τους σκεφτόταν ότι μπορεί να φλερτάρει οποιαδήποτε ώρα της μέρας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Όταν λέμε ότι μπορείς να φλερτάρεις από παντού, εννοούμε πως μπορείς να φλερτάρεις στο σπίτι σου, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε χώρους που υπάρχει κάποια αναμονή. Δεν υπάρχει πλέον ο περιορισμός του να ετοιμαστώ να βγω έξω για να φλερτάρω, να περιμένω να πάει Παρασκευή ή Σάββατο. Το μεγάλο πλεονέκτημα της τοποθεσίας που προσφέρουν τα apps σου δίνει τη δυνατότητα να τα ενσωματώσεις μέσα στη μέρα σου. 

Εξίσου σημαντική είναι και η έννοια του χρόνου. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής απαιτούν και εν τέλει καταλαμβάνουν τεράστιο μερίδιο του χρόνου σου. Πολλές φορές κάνουμε σκέψεις του τύπου “Αχ να είχα λίγο χρόνο να κάνω ένα χόμπι, για μένα και κυρίως για να φλερτάρω”. Η αμεσότητα του χρόνου στα dating apps αλλά και στα social media είναι βοηθητική, καθώς σε δευτερόλεπτα με ένα μήνυμα μια καινούργια γνωριμία μπορεί να ξεκινήσει. 

#2. Τα dating apps είναι ένα <<ασφαλές>>  μέρος 

Πόσες φορές σου έχει συμβεί να κοιτάς μια κοπέλα/ άντρα που θες οπωσδήποτε να μιλήσετε και στο τέλος της βραδιάς να καταλήγεις σπίτι σου και να λες έπρεπε να έχω κάνει την πρώτη κίνηση; O φόβος της απόρριψης και το κοινωνικό άγχος είναι βασικά εμπόδια που υπάρχουν στο παραδοσιακό φλερτ. Το να γίνει αυτή η πρώτη κίνηση για πολλούς ανθρώπους αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές γυναίκες που με ύφος απογοήτευσης και με ένα παράπονο στη φωνή τους μιλάνε για την απουσία του φλερτ στις μέρες μας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αξέχαστες ατάκες του σινεμά στο κομμάτι του φλερτ


Στα dating apps όμως τα ποσοστά του φόβου και του άγχους έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Η άνεση που σου δίνει ο χώρος σου και η οθόνη σου είναι πιο ισχυρές. Σου δίνουν το θάρρος και την ευελιξία να κάνεις την πρώτη κίνηση. Εξίσου σημαντική,  είναι η ευκολία και η απλότητα. 

Το φλερτ είναι μια κοινωνική δεξιότητα, που κάποιοι άνθρωποι λόγω εξωστρέφειας ή εσωστρέφειας έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Η βασική ανάγκη του ανθρώπου για αναπαραγωγή υπήρχε και θα υπάρχει πάντα. Είναι στο χέρι σου να διαλέξεις τον τρόπο που θα προσεγγίσεις καινούργιους ανθρώπους.

Συντάκτης: Παναγιώτης Ντόβας,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.