Πως θα βγάλετε σωστά τα φρύδια σας

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Πως θα βγάλετε σωστά τα φρύδια σας Όλες οι γυναίκες προβληματίζονται πως θα βγάλουνε σωστά τα φρύδια τους… Για όλα όμως υπάρχει λύση! Τα ιδεατά φρύδια δημιουργούν ένα πλαίσιο ισορροπίας στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Στόχος μας είναι να αποφύγουμε τις υπερβολές που μας επιβάλει η μόδα της εποχής και να δημιουργήσουμε ένα φρύδι που να ακολουθεί τις φυσικές γραμμές μας. Ακολουθήστε σωστά τα βήματα και θα δείτε στο τέλος ότι είναι παιχνιδάκι.

  • Ξεκινάμε ορίζοντας την αρχή και το τέλος του φρυδιού τοποθετώντας ένα ίσιο αντικείμενο στο πλαϊνό της μύτης ενώνοντας νοητά με την εσωτερική και εξωτερική γωνία του ματιού και σημειώνοντας την αρχή και το τέλος του.
  • Το κέντρο του φρυδιού (το τόξο) εκεί δηλαδή που πρέπει να γίνεται πιο έντονη η καμπύλη του πρέπει να είναι περίπου εκεί που τελειώνει η κόρη του ματιού (κοιτώντας πάντα ευθεία).
  • Παίρνουμε ένα βουρτσάκι που θα μας βοηθήσει να στρώσουμε τις τριχούλες του φρυδιού.
  • Στο σημείο της καμπύλης θα αποτριχώσουμε λίγο πιο πολύ ώστε να δώσουμε έμφαση στο τόξο. Αποτριχώνουμε και από πάνω εάν χρειάζεται. Όταν τελειώσουμε και έχουμε δώσει το κατάλληλο σχήμα στο φρύδι μας τότε με το βουρτσάκι χτενίζουμε προς τα πάνω και με ένα ψαλιδάκι κόβουμε τις τρίχουλες που προεξέχουν, πάντα πρέπει το ψαλίδι μας να έχει μία ελαφριά κλήση προς τα κάτω.
  • Πως θα βγάλετε σωστά τα φρύδια σας Τέλος αν το φρύδι μας έχει κάποια κενά (είτε από φυσικού του ή από κάποια άλλα αίτια) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μολυβί φρυδιών στο αντίστοιχο χρώμα (ή κάφε ή καφέ σκούρο και ποτέ μαύρο) για να το γεμίσουμε.
  • Και πάντα στο τέλος ξαναχτενίζουμε με το βουρτσάκι μας για να είναι ομοιόμορφο το σχήμα.

Με την δική μου καθοδήγηση και τα παραπάνω βήματα ας ξεκινήσετε μόνες σας να φτιάξετε ένα τέλειο φρύδι!

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Influence:

Το 2004 ξεκινά στο ΙΕΚ Νίκαιας την πρώτη της επαφή με τα πινέλα και τα χρώματα…