Πως να προλάβετε λάθη κατά την βαφή των μαλλιών

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Πως να προλάβετε λάθη κατά την βαφή των μαλλιώνΠολλές φορές το αποτέλεσμα μετά τη βαφή των μαλλιών στο σπίτι… δεν είναι το αναμενόμενο! Μπορεί το χρώμα να κρατήσει λιγότερες ημέρες ή ακόμα και να μην αντιστοιχεί στις προσδοκίες σας. Ψυχραιμία. Το να βάψετε μόνες σας τα μαλλιά στο σπίτι δεν είναι τόσο περιπετειώδες όσο ακούγεται, αρκεί να αποφύγετε μερικά συνηθισμένα λάθη. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας προτείνουν πως να προλάβετε ορισμένες παραλείψεις στο βάψιμο των μαλλιών και να σας γλιτώσουν από την υστερία…

Μην διαλέγετε βαφή ανάλογα με τη φωτογραφία του κουτιού

Πρόκειται για ένα καταστροφικό λάθος, που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες! Η επιλογή του χρώματος δεν πρέπει να γίνεται με βάση την απόχρωση των μαλλιών της εικόνας, αφού η βαφή θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα πάνω στο δικό σας χρώμα μαλλιών. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς στο θέμα και μην νομίζετε οτι θα πετύχετε το χρώμα που βλέπετε στην εικόνα…

Βεβαιωθείτε οτι δεν έχετε αλλεργία στη βαφή

Πριν ξεκινήσετε να βάφετε τα μαλλιά σας, πρέπει να τοποθετήσετε λίγη βαφή στο λαιμό σας και να την αφήσετε για λίγο, ώστε να διαπιστώσετε αν έχετε αλλεργία. Αν η συγκεκριμένη βαφή σας προκαλεί αλλεργία, είναι αναγκαίο να το γνωρίζετε πριν τοποθετήσετε ολόκληρη την ποσότητα πάνω στο κεφάλι σας.

Βάψτε τα μαλλιά σας… σχεδόν άλουστα!

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στη βαφή των μαλλιών είναι να λουστείτε και ακριβώς μετά να βάψετε τα μαλλιά σας. Προσοχή! Πρέπει να έχετε λουστεί τουλάχιστον δυο ημέρες πριν τη βαφή και να βεβαιωθείτε οτι δεν είναι μπερδεμένα. Αυτό συμβαίνει, γιατί το νερό ανοίγει τους πόρους του κεφαλιού και η βαφή θα απορροφηθεί από το δέρμα.

Πως να προλάβετε λάθη κατά την βαφή των μαλλιώνΜην εφαρμόσετε τη βαφή κατευθείαν σε όλα τα μαλλιά

Δεν είναι προτιμότερο να διαπιστώσετε το λάθος χρώμα της βαφής πάνω σε μια μόνο μικρή τούφα; Αν έχετε δοκιμάσει αρκετές φορές τη βαφή, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν τη χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά…. σιγουρευτείτε πρώτα πριν την εφαρμογή της!

Αποφύγετε το ζεστό νερό κατα το λούσιμο

Αν λουστείτε με ζεστό νερό, το χρώμα θα φύγει αρκετά γρήγορα από τα μαλλιά σας. Παράλληλα, προσέξτε ώστε να λουστείτε ξανά τουλάχιστον δυο-τρεις ημέρες μετά. Για τέλεια αποτελέσματα, πλύνετε τα μαλλιά σας εναλλάξ με κρύο και λίγο χλιαρό νερό!

Μην χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα μετά το βάψιμο

Ένα λούσιμο με σαμπουάν είναι αρκετό, καθώς η ενυδατική κρέμα θα κάνει τη βαφή να διατηρηθεί λιγότερο πάνω στα μαλλιά σας. Αν είναι αναγκαίο, βάλτε λίγο από το προϊόν στις άκρες των μαλλιών σας. Ωστόσο, μετά από δυο ημέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φακελάκια με ενυδατική κρέμα που βρίσκονται μέσα στη συσκευασία της βαφής.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.